NASA juoką keliantis "Apollo" mėnuleigis

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://rumble.com/v388n6d-nas... 2023-08-18 00:14:00, skaitė 419, komentavo 4

NASA juoką keliantis

Akimirką sąžiningai pažvelkite į šį paveikslėlį ir pasakykite, kaip jums tai atrodo? Jei pasakytumėte, kad tai krūva kartono, statybinio popieriaus, užuolaidų strypų, auksinės juostos ir folijos, būtumėte teisūs. Jei vietoj to pasakytumėte Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos aukščiausias technologinis pasiekimas, kurio šiandien neįmanoma atkartoti, - "Apollo 11" mėnuleigis, taip pat būtumėte teisūs.

https://rumble.com/v388n6d-nasas-laughable-apollo-lunar-lander.html

Dauguma nešališkų žiūrovų manytų, kad vidutinė vidurinės mokyklos dailės klasė galėtų be didesnio vargo sukonstruoti šį įrenginį, tačiau oficialus NASA atstovas spaudai ir astronautas Donas Petitas (Don Pettit) patikino, kad iš tikrųjų ši 1969 m. technologija yra tokia pažangi, kad net ir turėdami daugiamilijardinį metinį biudžetą, dabar jie nė už ką negali jos atkurti. "Grįžčiau į Mėnulį per nanosekundę, - informuoja mus Donas, - bet NASA sunaikino šią technologiją, o ją sukurti iš naujo yra skausmingas procesas."

Pirma, kodėl, po velnių, NASA turėjo sunaikinti originalius "Apollo" Mėnulio nusileidimo aparatus? Istorinius pirmuosius laivus, kurie išlaipino žmones Mėnulyje, tariamai neįtikėtinus žmonijos pasiekimus, ir jie juos nepataisomai sunaikino, kad jų nebūtų galima atkurti net po 50 metų? Gal todėl, kad nenorėjo, jog ateities kartos galėtų lankytis muziejuose ir pamatyti šiuos juokingus 1960 m. bandymus sukurti aukštųjų technologijų išvaizdos kosminius aparatus? O kokia kita 1960-ųjų technologija yra tokia pažangi ir brangi, kad jos negalima lengvai atkurti dabar ir kur kas geriau nei tada?