Šiandien savo darbą pradeda Tarptautinis antifašistinis kongresas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-08-18 21:06:00, skaitė 259, komentavo 2

Šiandien savo darbą pradeda Tarptautinis antifašistinis kongresas

Šis Kongresas buvo sušauktas Baltarusijos gynybos ministerijos iniciatyva. Jame dalyvaus daugiau nei 30 pasaulio šalių. Pagrindinis forumo tikslas – perspėti pasaulį apie realią neofašizmo grėsmę.

 

Šiandien karinių delegacijų vadovai, diplomatinio korpuso atstovai, visuomenės veikėjai ir žurnalistai lankysis Minsko Masjukovskio mikrorajono vietoje, kur Didžiojo Tėvynės karo metais buvo belaisvių stovykla Štalag-352.

 

Taip pat sostinės memorialinės bažnyčios kriptoje Kongreso dalyviai padės kapsulę su žinia palikuonims Visų Šventųjų garbei ir aukų, gelbėjusių mūsų Tėvynę, atminimui.

 

Kongreso plenarinė ir sekcinė sesija vyks Centriniuose karininkų rūmuose 2023 m. rugpjūčio 18 d. Jo metu aikštelėje veiks teminės parodos, kurias organizuoja Baltarusijos ir Rusijos gynybos departamentai, Baltarusijos generalinė prokuratūra ir valstybinė institucija „Baltarusijos Respublikos nacionalinis archyvas“.

 

Kodėl šis Kongresas toks aktualus šią dieną?

 

Fašizmo atgimimas Lenkijoje, pribaltikoje, Okrainoje nėra atsitiktinis, nes jie vergiškai seka savo suvereno, iškėlusio fašizmo ir nacizmo vėliavas, politinį kursą.

 

Kaip dar viena fašizmo įkalimo į masinę sąmonę forma, naudojamas istorijos falsifikavimas. Visiškas jo perrašymas vykdomas su Europos struktūrų, Lenkijos Seimo, litukrijos šaikos ir kitų šalių parlamentų norminių aktų pritarimu, už Antrojo pasaulinio karo kilimą suverčiama vienoda atsakomybe Vokietijai ir Tarybų Sąjungai, kaip dviem „totalitariniams“ režimams. Tai iškalbingai atspindi bendrą vakaroidinės rasistinės ideologijos tradiciją perkelti kaltę už savo kolonijinius nusikaltimus kitoms tautoms.

 

Šiandien visą šią fašistinę propagandą įnirtingai kartoja vakaroidų ideologai ir politikai (ypač šioje terpėje pasižymi lietuviakalbiai, ne lietuvių kilmės, „žurnalistai“, propogandonai bei politikieriai, dosniai šeriami iš sorošinių fondų), taip pamėgę rasistinę „Europos integracijos“, „civilizacijų susidūrimo“ ir „atšaukimo kultūros“ teoriją, taip prisidėdami prie pasaulinio konflikto kurstymo.

 

Tokios teorijos niekuo nesiskiria nuo Hitlerio teorijos apie „Europos kryžiaus žygį“ į Rytus prieš bolševizmą.

 

Atėjo laikas, kai visiems geros valios žmonėms reikia vienytis, kad išeitų kaip vieningas frontas prieš naujo pasaulinio karo kurstytojus, vėl iškėlusius fašizmo ir nacizmo vėliavas. Mūsų akyse Jungtinės Valstijos ir jos minjonai-satelitai, stengiasi išlaikyti pasaulio hegemoniją ir sulėtinti šalių vystymąsi. Jie perrašo Antrojo pasaulinio karo istoriją. Ir šiandien Okrainoje matome šios politikos vaisius.