Į Grėsmių Lietuvai sąrašą įtraukta Olga Karač. Sekantys eilėje: Natalija Kolegova, Valdas Bartkevičius, Vilma Fiokla Kiure

Autorius: Indrė Makaraitytė Šaltinis: https://www.facebook.com/indre... 2023-08-18 23:21:00, skaitė 405, komentavo 8

Į Grėsmių Lietuvai sąrašą įtraukta Olga Karač. Sekantys eilėje: Natalija Kolegova, Valdas Bartkevičius, Vilma Fiokla Kiure

Institucijos turėtų nesislapstyti ir atsakyti, kodėl baltarusė Olga Karač netenka Lietuvos globos. Bet man buvo kilęs kitas klausimas - kodėl ji ir jos bendražygė Natalija Kolegova gavo tiek daug politinio dėmesio ir erdvės veikti.

Nors jų veiklas persekiojo daug šešėlių.

Vienas iš šešėlių - Baltarusijai šnipinėjęs ir už tai teisiamas veikėjas Mantas Danielius. Dar niekas nebuvo viešai paskelbęs, kad jis bus paleistas iš įkalinimo įstaigos, kai mano telefone pyptelėjo žinutė ir ji buvo nuo jo.

"Aš jau laisvėj".

Gal reikėjo suprasti, kad jis mane susiras, nes apie jį rašiau? Nežinau. Bet po to sekė patys šlykščiausi, kokius galima įsivaizduoti komentarai ir pareiškimai apie rožinius sysalus ir panašiai.

Tokie tipai ir jų keistybės bei iškrypimai - mano darbo dalis - baigiu priprast. Bet šitas žmogus per Olgos Karač ir Natalijos Kolegovos organizacijas turėjo priėjimą prie visų pabėgėlių nuo Lukašenkos režimo ir karo Ukrainoje. Jis ne tik priėjo prie jų asmeninės informacijos. Jam taip pat buvo leista (kaip čia švelniau pasakius) pasinaudoti platforma ieškotis sau draugės.

Ponios tai matė, žinoma. Bet kol pats Danielius neišsiviešino kaip agentas ir baltarusių opozicinių žurnalistų nebuvo užklausta, ką jis veikia tokiose svarbiose organizacijose, joms viskas tiko.

Apie Kolegovos tinklą dar anksčiau buvom padarę didelį tyrimą. Už pagalbos pabėgėliams veikė labai ciniška verslo schemutė.

Bet Manto Danieliaus failas toks jau pramušantis dugną.