Generolas Valdas Tutkus: Jonas Ohmanas, pinigai ir pandos

Autorius: Valdas Tutkus Šaltinis: https://www.facebook.com/valda... 2023-08-20 18:11:00, skaitė 484, komentavo 9

Generolas Valdas Tutkus: Jonas Ohmanas, pinigai ir pandos

Sveiki, gerbiamieji.

Kadangi nerimstu dėl akivaizdžios apgaulės, tai dar parašysiu apie tuos, kas šildosi rankas ir kišenes, kol ukrainiečiai aukoja savo gyvybes. Nieko netvirtinu – tai yra tik mano mintys, pamąstymai, nuomonė. Juk dauguma prisimenate, kad Signataras Zigmas Vaišvila ir aš kreipėmės į Generalinę prokuratūra dėl taip save vadinančio patrioto (švedo) veiksmų, žeminančių mane kaip Lietuvos pilietį ir, manau, ne tik mane. „Veidaknygėje“ paskelbiau gautą atsakymą „... kad taip yra ugdoma tolerancija...“ Tai suglumino ne vieną žmogų.

Kartu su gerbiamu Signataru nenurimome ir, kaip žinote, jo pastangų dėka (tuo metu nebuvau Vilniuje) tyrimas atnaujintas. Taigi, mes vėl kartu. Žinoma, pradėjome įdėmiau domėtis to veikėjo „altruistine veikla“. Įdomių dalykų išlindo. Pasirodo, kad dvi įmonės, kurių pavadinimai „Blue Yellow“ ir Yellow Blue. Viena buvo likviduota dar 2009 metais, o kita likviduojama nuo š. m. kovo mėnesio ir jų vadovo Ohmano bent jau šiuo metu ten nėra. Keista... Užtat yra įmonė VšĮ „ Mėlyna Geltona“, kurios direktoriumi minėtas Ohmanas buvo iki 2022-08-23. Dabar jau nebe. Matyt, reikia trauktis nuo galimos atsakomybės. Kol ne vėlu. Ši įmonė pagal deklaruotus duomenis 2021 metais surinko 223 529 Eur. Tačiau LABDARAI ATITEKO tik 57% surinktų lėšų, o 43% išlėkė „sudėtingam lėšų rinkimo procesui“. Net 43 %! O „Mėlyna Geltona“ toliau klesti – 2023-08-02 duomenimis sąskaitoje turi tik 49 035 200 EUR.

Privalomos ataskaitos taip ir nepateikė. Tik jokio direktoriaus Ohmano, kuris, beje, pagal įstatymus asmeniškai atsako už lėšų panaudojimą, ten nėra. Gal kur valdyboj ar kur kitur, bet ne vadovas, kuriuo taip sėkmingai visur prisistato. Tačiau žinau, kad policija jau tiria, todėl, tikiuosi, sužinosime, kas yra kas. Nežinia, kodėl tas „patriotas“ staiga prabilo apie kažkokius „labai slaptus projektus“, už kuriuos negali atsiskaityti Lietuvos mokesčių inspekcijai. Nežinau, gal tikrai labai slapti ir svarbūs?

Mane galutinai suglumino tai, kad interviu Amerikos TV (galite pažiūrėti laidoje www.youtube.com/watch?v-HAj9xXQNQvw nuo 4:18 min.) tas veikėjas aiškiai įvardino vakarų pasauliui, kad iš surinktos labdaros GAL 30% pasiekia paskirtį, o likę 70% kažkur išgaruoja. Matyt, taip jis norėjo JAV ir kitų šalių piliečius suagituoti tai labdarai?

Bet Lietuvoje apie tai nekalba. Kažin kodėl? Gal todėl, kad yra sąžiningesnių organizacijų, tokių kaip Lietuvos kariuomenės savanoriai su Kliunka priešakyje. Jie ne tik renka, bet ir pristato, ir ne 30%, o tiek, kiek surenka. Aš asmeniškai reguliariai pervedu lėšas tiesiogiai į Ukrainos ambasados sąskaitą. Tik pavadinimą „Aš Ukraina“ norėtųsi pakeisti į „Aš Lietuva“. Bet juk čia labdarai, kuri, tikiuosi, pasiekia josaukiančius.

O su tuo Ohmanu keistai išeina. Paskaičiuokime. Iš surinktų lėšų labdarai skiriama tik 57%, o iš tų, kiek daugiau nei pusės, ponas Ohmanas „kažkaip nedaveža“ dar 70%. Tiesiog dingsta kažkur pakelėje... Nesu matematikas, bet mano skaičiavimais - tai 17% iš kiekvieno jūsų paaukotų pinigų.

Visai gerai išeina.

Taigi, gal nevertėjo tam „patriotui“ žeminti mūsų LIETUVOS vardo ir Vėliavos, gal nevertėjo niekinti Lietuvos šlovintojo Žydrūno Savicko vadinant jį „vatniku“ bei „marginalu“ ir įdedant į šlovingo sportininko ranką rusų vėliava. Gal nevertėjo niekinti TIKRŲ patriotų, mylinčių savo Tėvynę ir gerbiančių savo Vėliavą, kaltinant mus darbu rusijai už tai, kad keliame Lietuvos TRISPALVĘ ir ISTORINĘ vėliavas. Nevertėjo Ohmanai siutinti to, pasak paties Ohmano, „gero sovietinio kombato“, oi, nevertėjo, nes „ohmanams“ aš esu Lietuvos GENEROLAS, buvęs Kariuomenės vadas. O kas gi tu, Ohmanai? Mano nuomone, tu – provokatorius, o gal ir vagis (tai tegul nustato prokuratūra).

Būtų mano valia, tai šis individas po teisėsaugos organų atlikto tyrimo (jei nepasodins) lėktų iš mano Tėvynės į savo Švediją ir niekada nekirstų mūsų sienų. Pagalvokime, kas labiau prasikalto – ar Margarita, ilgai šlovinusi mūsų Tėvynę, bet ne ten sušokusi neįgaliems vaikams, ar šitas...?

Žinoma, kad mes ir toliau aukosime krauju sruvančiai Ukrainos liaudžiai. Tik gal jau ne per šitą...?