Nepatenkintas afrikietis naikina Magdeburgo užsieniečių tarnybą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-08-26 18:14:00, skaitė 448, komentavo 3

Nepatenkintas afrikietis naikina Magdeburgo užsieniečių tarnybą

Vokiečių žurnalistas Manfred Rouhs aprašo 2023 m. rugpjūčio 21 d. įvykį Magdeburge, kai, matyt, nepatenkintas Magdeburgo Užsieniečių registracijos biuro klientas iš Afrikos išdaužė stiklinį įėjimą į biurą. Apsaugos darbuotojai ir praeiviai stebėjo šį šokiruojantį įvykį nesikišdami.

https://www.youtube.com/watch?v=2anD0tQKLzE

Policija atvyko pavėlavusi 20 minučių. Vienas iš policijos atstovų spaudai bandė teigiamai įvertinti savo įsikišimą. Jis pareiškė: 

"Dėl greitų policijos veiksmų nusikaltėlis buvo sulaikytas netoli nusikaltimo vietos. Nusikaltėliui buvo iškeltos kelios baudžiamosios bylos, jis buvo išsiųstas ir įspėtas dėl pavojaus".

Po įspėjimo pareigūnai paleido prieglobsčio prašytoją iš Kamerūno. 2023 m. rugpjūčio 21 d. Užsieniečių registracijos tarnyba likusią dienos dalį liko uždaryta.

Kaip pranešė "Focus", Magdeburgo merė Simone Borris taip pat pakomentavo šį incidentą:

"Agresyvumas ir elgesys mane pribloškė. Po šių metų kovo mėnesio incidento, kai apie 20 žmonių bandė įsilaužti į Užsieniečių registracijos biurą, šiandien buvo peržengta dar viena riba. Psichologinių pasekmių mūsų darbuotojams dar negalima įvertinti".

Manfred Rouhs nuomone, dar aštuntajame dešimtmetyje dauguma vokiečių į tokį įvykį būtų reagavę ne nervingai, o būtų vietoje sumušę riaušininką, kuris galbūt būtų buvęs išgelbėtas. Net ir tarptautiniu mastu lyginant, Magdeburgo valdžios institucijų požiūris yra neįprastas. Toliau pateiktame vaizdo įraše matyti, kaip prieš kelias dienas Florencijos policija reagavo į panašų incidentą su Afrikos juodaodžiu. Žurnalistas pažymi: 

"Greitas suėmimas turi didesnį poveikį nei bet koks "įspėjimas apie pavojų"!

https://www.youtube.com/watch?v=hPJIt4shjYA

https://www.pi-news.net/2023/08/unzufriedener-kunde-zerlegt-die-magdeburger-auslaenderbehoerde/