Lentvario marginalas V.Bartkevičius suskaičiavo neatėjusius į Ukrainos nepriklausomybės vakarėlį

Autorius: Valdas Bartkevičius Šaltinis: https://www.facebook.com/val.b... 2023-08-26 19:58:00, skaitė 513, komentavo 20

Lentvario marginalas V.Bartkevičius suskaičiavo neatėjusius į Ukrainos nepriklausomybės vakarėlį

Po vakarėlio.

Vakar Vilniaus rotušės aikštė buvo pilna baltai apsirengusių ponių ir ponų, barai ir restoranai pilni, bandant užeiti į Piano bar apsauginis pasakė: per girti- negeriu, o bičiulis tik po dviejų bokalų alaus.

Prieš tai kitame bare lydėjome žmogų su Siela į karą, kuriam viskas aišku, kad tęsti tą gyvenimo šventę tiesiog beprasmiškai niekšinga. Kaip beliūliuotų mus spauda ar ypatingai gerai cenzūruojami ukrainiečių TV ir Telegram kanalai, karo pabaigos nematyti, nei ryt, nei poryt. Jis (karas) taip arti. Mes su šalimi agresore turime 770 kilometrų viso labo tvoros…

Rugpjūčio 24 tą minėjome Ukrainos nepriklausomybės dieną Rotušės aikštėje. Žmonės vangiai rinkosi į nemokamą Lietuvos Respublikos kariuomenės big band’o pasirodymą. Laiką leidome su ukrainiečių ambasados komanda. Stebėjome ne tik koncertą, bet ir žmones atėjusius palaikyti Ukrainos.

Du Seimo nariai K.Vilkauskas ir A.Anušauskas, Vytautas Landsbergis ir Valdas Benkunkskas- tai tiek politikų užmatė akis.. daug žmonių iš pirmadienio mitingų, kaip visada JAV ambasados darbuotojai, LRT žurnalistai kartu su Indre Makaraityte žiūrovų tarpe. Viskas.

Nematėme ir Vilniuje reziduojančių “gerųjų” rosijanų top veikėjų (tik du veidai iš ten, kurie visiškai niekam neįdomus), lygiai taip pat nematėme ir ponios S.Cichanovskajos ar jos komandos (du gudus mačiau, bet jie ne politikai). Suprantu, kad jų niekas nekvietė ir scenos duoti neketino, bet ar tai reiškia, kad negalima/nereikia ateiti ir būti kartu su tais žmonėmis?

Man nekyla jokių abejonių, kad jie tokie patys, kaip ir tie prieš ką “kovoja”.

Sotus gyvenimas vakaruose atvedė tik vieną opozicionierių į valdžią- Leniną, kuris žudė kur kas efektyviau nei jo pirmtakas caras Nikolojajus (kažkelintas).