Žiniasklaida dėl Kanados miškų gaisrų kaltina klimato kaitą, nors suimta daugybė padegėjų

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.lifesitenews.com/n... 2023-08-27 08:47:00, skaitė 375, komentavo 6

Žiniasklaida dėl Kanados miškų gaisrų kaltina klimato kaitą, nors suimta daugybė padegėjų

Nepaisant to, kad buvo suimta daugybė padegėjų, Kanados žiniasklaida, regis, siekia neseniai šalyje kilusius gaisrus priskirti "klimato kaitai". Vakarų, o dabar ir Centrinėje bei Rytų Kanadoje toliau plintant miško gaisrams, deginant miškams ir gyvenamiesiems namams, didžioji žiniasklaida ir toliau teigia, kad pagrindinė kaltininkė yra klimato kaita, nors vis daugiau pranešimų rodo, kad buvo suimti padegėjai, įtariami sukėlę dešimtis gaisrų.

"Pastarosiomis savaitėmis įvairiose provincijose buvo suimti keli padegėjai, kurie padeginėjo miškus", - tviteryje rašė Kanados liaudies partijos lyderis Maxime'as Bernier. "Tačiau melaginga budri žiniasklaida ir politikai vis kartoja, kad gaisrų priežastis - visuotinis atšilimas."

Stiprus gaisrų pobūdis privertė kanadiečius susimąstyti, kodėl jie taip sparčiai išplito, ypač atsižvelgiant į tai, kad daugelyje nukentėjusių teritorijų paprastai tokio masto gaisrai tokiu metų laiku nekyla. Pastaraisiais mėnesiais Kanados karališkoji raitoji policija (Royal Canadian Mounted Police, RCMP) suėmė kelis padegėjus, kurie buvo kaltinami dėl gaisrų sukėlimo keliose provincijose, įskaitant Naująją Škotiją, Jukoną, Britų Kolumbiją ir Albertą. Gaisrų padegimo motyvas neaiškus.

Vienas Alberto gyventojas, Johnas Cookas, buvo suimtas ir apkaltintas dešimčia padegimų po to, kai netoli Edmontono esančiame Cold Lake miestelyje ir jo apylinkėse sukėlė kelis miško gaisrus. Be to, kad apgadino transporto priemones ir statinius, Kukas buvo apkaltintas padegęs Pastarųjų dienų šventųjų Jėzaus Kristaus bažnyčią Cherry Grove, Albertoje. Vankuverio vyras, kaltinamas padegimu, buvo paleistas į laisvę iki spalio 9 d. vyksiančio teismo proceso, o kapelionas Maiklas Gautjė (Michael Gauthier) tvirtino, kad jis nekelia pavojaus padegti daugiau gaisrų.

"Šis incidentas nebuvo atsitiktinio pobūdžio ir nemanome, kad sulaikytas asmuo kelia pavojų kitiems visuomenės nariams ar įmonėms", - pareiškė Gauthier.

Nepaisant daugybės areštų, pagrindinės žiniasklaidos priemonės ir toliau skelbia straipsnius, kuriuose miškų gaisrai siejami su klimato kaita.

"Naujajame tyrime ekstremalių gaisrų skaičiaus didėjimas tiesiogiai siejamas su naftos kompanijų išmetamais teršalais", - pranešė Kanados transliuotojų korporacija (CBC).  

"Kanados miškų gaisrai - naujausia brangiai kainuojanti klimato katastrofa, kurios viešosios sąskaitos nefiksuoja", - rašoma kitoje CBC antraštėje.  

"Klimato kaita didina miškų gaisrų pavojų šalyje, teigia ekspertai", - liudijo "Global News".

Nepaisant šių teiginių, Kanados nacionalinės gaisrų duomenų bazės statistiniai duomenys (https://cwfis.cfs.nrcan.gc.ca/ha/nfdb) rodo, kad pastaraisiais metais miškų gaisrų Kanadoje sumažėjo, o didžiausias jų skaičius buvo pasiektas 1989 m.

Pažymėtina, kad pagrindinės žiniasklaidos priemonės, didėjantį gaisrų skaičių siejančios su klimato kaita, gavo finansavimą iš nusikaltimų ministro Justino Trudeau liberastų vyriausybės, kuri kovai su "klimato kaita" aktyviai siekia, kad Kanadoje būtų draudžiama naudoti gamtos išteklius.

Apie šį galimą interesų konfliktą neseniai liudijo į pensiją išėjęs Kanados pulkininkas Davidas Redmanas (David Redman), kuris teigė, kad senosios žiniasklaidos priemonės yra "propagandos ministerijos", o daugelis buvusių pagrindinių žiniasklaidos priemonių darbuotojų taip pat panašiai atsiliepė apie savo buvusius darbdavius.