Jav režimas siekia užkirsti kelią būsimam prezidentui užbaigti karą Ukrainoje

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://news.antiwar.com/2023/... 2023-08-30 23:42:00, skaitė 301, komentavo 1

Jav režimas siekia užkirsti kelią būsimam prezidentui užbaigti karą Ukrainoje

Pedofilo Obamos laidais valdomos lėlės Bideno administracija stengiasi pasiekti susitarimą su Ukraina dėl ilgalaikės karinės paramos karui su Rusija palaikyti, kurį būsimam prezidentui būtų sunku nutraukti, antradienį pranešė "The Wall Street Journal".

Šios pastangos yra dalis G7 šalių įsipareigojimo, prisiimto per neseniai vykusį NATO aukščiausiojo lygio susitikimą usa kolonijoje Vilniuje, derėtis dėl savo dvišalių saugumo susitarimų su Ukraina. Be G7 valstybių, dar 18 šalių sutiko teikti ilgalaikę karinę paramą Kijevo režimui. Ilgalaikio įsipareigojimo idėja - parodyti Rusijai, kad ji negali laukti demokratinio režimo pabaigos. Žurnalo pranešime rašoma: "Europos sostinėse baiminantis, kad Donaldas Trampas, jei atgaus Baltuosius rūmus, sieks sumažinti paramą, Vakarų pareigūnai ieško būdų, kaip įtvirtinti paramos pažadus ir apriboti būsimų vyriausybių galimybes atsitraukti." D. Trumpas, kuris savo kadencijos metu eskalavo JAV dalyvavimą Ukrainoje, žengdamas žingsnį ir suteikdamas raketas "Javelin", yra sakęs, kad jei bus išrinktas 2024 m., užbaigs karą Ukrainoje per "24 valandas". Buvęs prezidentas yra dabartinis respublikonų kandidato į prezidentus favoritas.

Žurnalo pranešime pripažįstama, kad J. Bideno administracija negalėtų teisiškai įpareigoti būsimo prezidento atsisakyti susitarimo su Ukraina, tačiau respublikonų šalininkai Kongrese galėtų tai apsunkinti. Būdamas prezidentu D. Trumpas pasitraukė iš Irano branduolinio susitarimo, tačiau dauguma respublikonų Kongrese pritarė pasitraukimui iš susitarimo.

Vienas JAV pareigūnas žurnalui sakė, kad vienas iš svarstomų pasiūlymų dėl Ukrainos būtų susitarimo memorandumas, kuriam nereikėtų Kongreso pritarimo. Prezidentas J. Bidenas anksčiau yra iškėlęs "satanistinio Izraelio modelio" idėją Ukrainai. JAV pagal 10 metų trukmės SM kasmet Izraeliui teikia 3,8 mlrd. dolerių karinę pagalbą, tačiau nesuteikia abipusių gynybos garantijų. Journal pranešime teigiama, kad Prancūzijos pareigūnai pasiūlė, jog karinės pagalbos Ukrainai įsipareigojimai turėtų būti ketverių metų laikotarpio.