Anušauskas: Lietuva remia 20 mlrd. eurų tęstinės paramos planą Ukrainai

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/anusauska... 2023-08-31 17:43:00, skaitė 328, komentavo 5

Anušauskas: Lietuva remia 20 mlrd. eurų tęstinės paramos planą Ukrainai

Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas dalyvaudamas neformaliame Europos Sąjungos (ES) gynybos ministrų susitikime pareiškė, kad paramos tiekimas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms buvo ir yra absoliutus Lietuvos prioritetas, todėl Lietuva remia ES naujai pasiūlytą 20 milijardų eurų paramos planą Ukrainai.

„Tai yra naujas pasiūlymas, kaip suteikti Ukrainai „tvarią ir prognozuojamą“ karinę paramą, paremtą solidarumo principu“, - skelbiama ministerijos pranešime visuomenei.

Per ateinančius ketverius metus ES per Europos taikos priemones planuoja skirti 20 milijardų eurų, kad iš dalies kompensuotų valstybių narių išlaidas, patirtas dėl karinės paramos tiekimo Ukrainai. Tai – ES tęstinės karinės paramos Ukrainai planas.

„Tikimės, kad naujasis planas užtikrins ilgalaikę ir tvarią paramą Ukrainai. Būtinai reikia pasiekti, kad paramos tiekimas būtų lankstus, o priemonės būtų paramos tąsa, o ne jos pakaitalas“, - pasakė A. Anušauskas.

Ministras sakė, kad Lietuva yra parengusi ir nacionalinį trejų metų karinės paramos Ukrainai planą, kurio vertė apie 200 milijonų eurų, skirtą Ukrainos pergalei pasiekti.

ES gynybos ministrai pabrėžė, kad svarbiausia dabar yra ne tai, ką ES yra nuveikusi teikdama karinę paramą Ukrainai, bet ką turi nuveikti ateityje.