Į Jungtinę Karalystę mažomis valtimis atplaukę vaikai siunčiami į kalėjimą, kuriame laikomi pedofilai

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://www.theguardian.com/uk... 2023-09-01 05:13:00, skaitė 255, komentavo 4

Į Jungtinę Karalystę mažomis valtimis atplaukę vaikai siunčiami į kalėjimą, kuriame laikomi pedofilai

Pažeidžiami vaikai, kurie į Britaniją atplaukia mažais laiveliais, patenka į suaugusiųjų kalėjimą, kuriame laikoma daug seksualinių nusikaltėlių. Nustatyta vis daugiau atvejų, kai nelydimi vaikai, iš kurių daugelis, kaip atrodo, yra prekybos žmonėmis aukos, siunčiami į HMP Elmley, Kente, ir apgyvendinami tarp suaugusių kalinių užsieniečių. Naujausio Elmley patikrinimo duomenimis, bloke, kuriame laikomi užsienio piliečiai, taip pat laikomi seksualiniai nusikaltėliai.

Manoma, kad iš 14 nelydimų vaikų, kuriuos "Humans For Rights Network" darbuotojai iki šiol nustatė kaip išsiųstus į suaugusiųjų kalėjimą, vienam iš jų buvo 14 metų, kai jie septynis mėnesius praleido Elmley. Dauguma atvejų susiję su Sudano arba Pietų Sudano vaikais, atvykusiais į Jungtinę Karalystę per Libiją, ir dauguma jų, atrodo, buvo parduodami arba patyrė tam tikrą išnaudojimą.

Šį savaitgalį Vidaus reikalų ministerija buvo raginama nedelsiant pradėti tyrimą ir skubiai paleisti visus, kurie, kaip manoma, yra vaikai, esantys suaugusiųjų kalėjime. Žmogaus teisių tinklo atstovė Maddie Harris teigė, kad grupė dirbo su daugiau kaip 1 000 vaikų, kurių amžius ginčijamas, ir kad tie, kurie patenka į suaugusiųjų kalėjimus, yra vieni iš labiausiai "nukentėjusių".

"Ji sakė, kad: "Šie vaikai yra uždaryti savo kamerose, nežino, kam skambinti pagalbos, negali tinkamai gauti teisinės pagalbos ir užginčyti imigracijos pareigūnų savavališkai priimto sprendimo dėl jų amžiaus atvykus į Jungtinę Karalystę. Tai vaikai, ieškantys saugumo, o atsidūrę suaugusiųjų kalėjime, kurie negali būti apsaugoti ir patiria didelę žalą."

Vaikų labdaros organizacijos "Coram" migrantų vaikų projekto vadovė Anita Hurrell sakė: "Neteisinga šiuos vaikus laikyti nusikaltėliais ir pavojinga siųsti juos į suaugusių vyrų kalėjimus.

Vaikai, kurių amžių Vidaus reikalų ministerija ginčija, buvo apkaltinti imigracijos nusikaltimais, padarytais pagal pernai priimtą Pilietybės ir sienų įstatymą, kuriuo nustatomi griežtesni baudžiamieji nusikaltimai siekiant atgrasyti nuo neteisėto atvykimo į Jungtinę Karalystę. Teisininkai įspėja, kad nelydimų vaikų siuntimo į suaugusiųjų kalėjimus praktika vis dažnėja. Ketvirtadienį Folkestono magistratų teisme buvo nustatytas Folkestone į kalėjimą vykstantis vaikas, kurio amžius ginčijamas, ir buvo gauta pranešimų, kad dar vienas nepilnametis buvo sulaikytas policijos Margate ir taip pat turėtų būti išsiųstas į Elmley.

Pasak kritikų, vaikų įkalinimas yra naujausias neveikiančios prieglobsčio sistemos aspektas. Ketvirtadienį buvo paskelbta, kad prieglobsčio prašytojų skaičius išaugo iki daugiau nei 175 000, t. y. 44 % daugiau nei pernai, nors vyriausybės išlaidos prieglobsčiui beveik padvigubėjo.

Vidaus reikalų ministerija į Elmlį išsiųstus vaikus pripažino suaugusiaisiais po to, kai, daugelio ekspertų teigimu, pareigūnai "paviršutiniškai ir savavališkai" įvertino jų amžių, kuris dažnai būdavo nustatomas per kelias valandas po to, kai jie mažais laiveliais pasiekdavo Jungtinę Karalystę. Keletas Vidaus reikalų ministerijos sprendimų, kuriais vaikai buvo siunčiami į suaugusiųjų kalėjimą, jau buvo panaikinti po išsamių nepriklausomų arba vietos valdžios institucijų specialistų vertinimų.

Nauji "Observer" gauti duomenys patvirtina, kad Vidaus reikalų ministerija šimtus prieglobsčio prašytojų vaikų nepagrįstai laiko suaugusiaisiais. Remiantis dešimčių tarybų duomenimis, daugiau nei pusė nelydimų prieglobsčio prašytojų vaikų, kurių amžių Vidaus reikalų ministerija įvertina atvykus į Jungtinę Karalystę, vėliau patvirtinama, kad jie yra vaikai.

Pagal informacijos laisvės įstatymus 55 tarybų pateikti duomenys rodo, kad iš 1416 amžiaus vertinimų, kuriuos per penkerius metus iki 2023 m. balandžio mėn. atliko prieglobsčio prašytojų, kurių amžius ginčijamas, amžiaus specialistai socialiniai darbuotojai, 809 buvo pripažinti vaikais. Dešimtyje tarybų visi įvertinti jaunuoliai buvo pripažinti vaikais.

Sydas Boltonas, vienas iš organizacijos "Equal Justice For Migrant Children" direktorių, sakė: "Amžiaus vertinimas tapo pačia baisiausia procedūrine priemone". Jo nuomone, ši praktika yra "sąmoninga kliūtis gauti prieglobsčio apsaugą ir neleisti jauniems prieglobsčio prašytojams naudotis vaikų paslaugomis". Tai pagrindinė Vidaus reikalų ministerijos priemonė, kuria siekiama diskredituoti prieglobsčio prašymą".

Neteisingas vaikų priskyrimas suaugusiesiems reiškia, kad jie taip pat gali būti apgyvendinami vieni be priežiūros kartu su suaugusiaisiais. Harris sakė, kad Elmlyje jaunuoliai buvo laikomi vienoje kameroje, nors vėliau keli vaikai, kurių amžius buvo ginčijamas, buvo paleisti. Remiantis paskutinio Elmlio kalėjimo patikrinimo duomenimis, kas ketvirtas kalinys apklausoje teigė, kad kalėjime jaučiasi nesaugiai. Taip pat teigiama, kad nors kalėjime "nebebuvo laikomi kaliniai, nuteisti už seksualinius nusikaltimus", jame vis dar buvo 70 pedofilų. Prieš kelias dienas paaiškėjo informacija apie Elmlyje laikomą pedofilą, kuris buvo nuteistas už 14 lytinių nusikaltimų ir pripažintas kaltu dėl dviejų vaikų išnaudojimo.

Harrisas pridūrė: "Vaikai visada labai išgyvena dėl laiko, kurį jie praleido Jungtinės Karalystės kalėjime, ir aiškiai pasakoja, kad negali miegoti, nesupranta, kodėl buvo laikomi kalėjime, ir sunkiai kalba apie ten praleistą laiką."

Ji taip pat pridūrė: "Turėtų būti aiškiai pasakyta, kad nei suaugusiam, nei vaikui neturėtų būti taikoma baudžiamoji atsakomybė už atvykimą į Jungtinę Karalystę prašyti prieglobsčio, o tai akivaizdžiai prieštarauja pabėgėlių konvencijai."