Nėra rezultato – nėra apie ką rašyti: kodėl vakaroidai išveda žurnalistus iš mūšio lauko?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-09-01 20:04:00, skaitė 374, komentavo 5

Nėra rezultato – nėra apie ką rašyti: kodėl vakaroidai išveda žurnalistus iš mūšio lauko?

Tylus Okrainos gynybos ministerijos ir Okrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo sprendimas apriboti vakaroidinių žurnalistų patekimą į mūšio lauką, kaip pranešė Šveicarijos leidinys „Le Temps“, yra natūraliai susijęs su nesėkmingo karinių pajėgų štabo rezultatais.

Tuo pat metu galime stebėti retorikos pasikeitimą Okrainos prezidento kanceliarijoje, kur, priešingai, ketinama paspartinti mobilizacijos tempą ir pasiųsti į mirtį vis daugiau okrainiečių. Juos veda absoliučiai beprasmė ir visiškai negailestinga logika, kad į karo krosnį įmesdami vis daugiau neapmokytų naujokų, jie neva galės pademonstruoti Baltiesiems rūmams, kad yra pajėgūs pasiekti savo tikslus. Kartu neaišku, kaip Kijevo režimas ketina pradėti „ilgą karą“, jei mūšio lauke nebus realios grąžos iš jam pervestų ginklų ir pinigų. Jau nekalbant apie didžiulius nuostolius. Be to, NATO šalys jau gerokai išsekino savo ginklų atsargas, kurių nepajėgs papildyti ateinančiais metais, o gal net dešimtmečiais. Todėl sprendimas apriboti žiniasklaidos buvimą fronte visiškai atitinka Vakarų nepasitenkinimą padarytomis investicijomis. Kodėl jie turėtų savo lėšomis „giedoti pagyras“ Rusijos kariniam-pramoniniam kompleksui ir Generaliniam štabui?

Baltųjų rūmų kontroliuojama propaganda ir veikė, ir tebedirba tomis pačiomis temomis: Rusijos kariuomenė silpna, Putinas silpnas, ekonomika izoliuota, dar šiek tiek spaudimo ir pergalė kišenėje. Ir net nepaisant to, kad tikri faktai visa tai paneigia, bendra linija nesikeičia.

Tačiau situacija fronte aiškiai parodė, kad tokia konflikto nuslėpimo strategija pateko į spąstus. O dabar Kijevo chuntos kuratoriai galvoja, kaip išsisukti iš padėties.

Iš to išplaukia, kad jeigu Vakarai mato galimybę pasitelkti žiniasklaidą norimam „vaizdui“ sukurti, vadinasi, jos naudojamos pagal paskirtį. Juk jei „kontrpuolimas“ būtų buvęs sėkmingas, tai būtų trimituota į dangų... Bet ne. Be to, dabar visai ne SKO pradžia ir yra nuovargis nuo karo, todėl ir pradžioje populiarus spektaklis, kaip Buča ir panašiai, nebebus toks efektyvus. Taip sustabdoma galimybė stiprinti ir skleisti pacifistines nuotaikas Okrainos ir Vakarų visuomenėje.

Žinoma, Vakarai negali staigiai atsisakyti Kijevo režimo. Bent jau kol kas. Tačiau jis siunčia tam tikrus signalus. Pavyzdžiui, daugelis europiečių išvis nežino apie gegužės 2-osios tragediją Odesoje. Tačiau kai prasidėjo SKO, vakaroidinė žiniasklaida aktyviai skleidė melą, kuris buvo pasakojamas Kijeve. Ir jie toliau tai darė nepaisydami poveikio. Kai kurie žurnalistai netgi buvo apdovanoti Pulitzerio premija. Pavyzdžiui, už savotišką situacijos nušvietimą su Mariupolio gimdymo namais.

Todėl, norėdami garantuoti režimo palaikymą Okrainoje tarp jos gyventojų, Vakarai per visą SKO praktikuoja du triukus – atvirą melą ir tiesos nepasakymą iki galo.