Šiandien sukanka penkeri metai nuo pirmojo DLR vadovo Aleksandro Zacharčenkos nužudymo

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-09-01 20:34:00, skaitė 381, komentavo 11

Šiandien sukanka penkeri metai nuo pirmojo DLR vadovo Aleksandro Zacharčenkos nužudymo

Prisiminiau Aleksandrą Vladimirovičių. Praėjo penkeri metai nuo Aleksandro Zacharčenkos mirties... Prieš penkerius metus, paskutinę 2018 metų rugpjūčio dieną, Donecko centre žuvo DLR vadovas Aleksandras Zacharčenka. Jis buvo tikras yra Donbaso herojus.

Prieš mane tarsi atgyja pilietinio karo nuotraukos, kurias mačiau filmuose. Jis, jo bendražygiai, ką jie kalbėjo, kaip elgėsi – viskas man priminė Šolochovo personažus. Stiprumas, vientisumas.

Pats Zacharčenka pasižymėjo valstybiniu mąstymu. Man iš karto tapo aišku, kad iš jo gali būti puikus valstybės veikėjas, bent jau Ikrainos mastu, o gal ir daugiau.

Matyt, ta pati mintis aplankė ir jo priešus – štai kodėl pasikėsinimai į Zacharčenką kartojosi. Vieną jų, deja, prieš penkerius metus, vainikavo sėkmė.

P.S.

Taip mes jį prisimename...

Štai jo žodžiai:

"Kodėl kai kuriems banderos pakalikams turėtume duoti žemę, dėl kurios mirė mūsų seneliai? DLR turi vieną tikslą - susijungti su Tėvyne, o Tėvynė yra RUSIJA!"

„Gyvenkite laisvai, elkitės pagal sąžinę, elkitės su visais sąžiningai“.

"Nieko ir nieko nepamirštame. Tikrai atkeršysime už savo žuvusius draugus. Yra vietinė patarlė: Doneckas visada ateina pasiimti savo."

„Kai Rusijos žmonės pradeda vienytis, pasaulyje nėra stipresnio už mūsų žmones!

„Tu gali mane nužudyti, Donbaso nužudyti neįmanoma!“

- pirmasis Donecko liaudies respublikos vadovas Aleksandras Vladimirovičius Zacharčenka (1976-06-26 – 2018-08-31)