Jonas Ohmanas turės pasiaiškinti ir dėl finansų

Autorius: Zigmas Vaišvila Šaltinis: https://ekspertai.eu/jonas-ohm... 2023-09-07 15:54:00, skaitė 370, komentavo 4

Jonas Ohmanas turės pasiaiškinti ir dėl finansų

Ilgametis oficialus Lietuvos atstovas Ukrainos kare su Rusija Jonas Ohmanas.

Žiedas apie provokatorių Joną Ohmaną spaudžiasi.

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė Vita Gedvilienė tenkino Zigmo Vaišvilos ir Valdo Tutkaus skundą ir panaikino Vilniaus m. 3-iojo policijos komisariato vyriausiosios tyrėjos Tomos Gaigalaitės nutarimą atsisakyti pradėti tyrimą dėl Jono Ohmano Ukrainai renkamų aukų finansų tvarkymo ir nurodė atlikti papildomus tyrimo veiksmus.

Policijai teks aiškintis VĮ „Registrų centras“ pilnus duomenis apie įmonių „Blue Yellow“ ar „Yellow blue“, Všį „Mėlyna ir geltona“ veiklą, gauti iš Sodros duomenis apie darbuotojus paminėtuose įmonėse, išsiaiškinti, ar šios įmonės teikė metinių finansinių ataskaitų rinkinius, deklaravo privalomus mokėti mokesčius, jeigu ne, išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių jos nebuvo pateiktos, kokios atsirado pasekmės dėl mokestinių ataskaitų nepateikimo.

Surinkus duomenis, nurodyta apklausti asmenis, kurie tvarkė buhalterinę apskaitą paminėtose įmonėse ir įvertinti, ar nėra Z. Vaišvilos ir V. Tutkaus nurodytų nusikalstamų veikų, taip pat ir dėl Jono Ohmano bei Všį „Mėlyna ir geltona“ naujos direktorės Lauros Paukštės-Kubilienės, paskirtos vietoje atsakomybės nebenorinčio prisiimti buvusio direktoriaus Jono Ohmano, melagingų liudytojų parodymų, kad jie teikia Všį „Mėlyna ir geltona“ finansines ataskaitas.

Prieš tai 2023-08-10 d. Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Šarūnas Šimonis tenkino Z. Vaišvilos skundą ir panaikino Vilniaus m. 2-ojo Policijos komisariato vyriausiosios tyrėjos Agnės Vavilovės nutarimą atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl J. Ohmano pasisakymo 2023-06-25 d. LRT 19.30 val. televizijos laidoje „Savaitė“, kurioje šis veikėjas Lietuvos žmonių, keliančius Lietuvos vėliavą, apkaltino veikimu Rusijos naudai.

Prokuroras Š. Šimonis policijai nurodė apklausti Joną Ohmaną, atlikti kitus procesinius veiksmus.

Prokuroras Š. Šimonis pradėjo ir ikiteisminį tyrimą dėl grąsinimo „TV eteris“ redaktoriui Donatui Pikeliui susidoroti su juo dėl kvietimo žmonėms kelti Lietuvos vėliavą.

Pagarba Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorams Šarūnui Šimoniui ir Vitai Gedvilienei.

Z. Vaišvilos ir V. Tutkaus kreipimasis į prokuratūrą dėl Jono Ohmano pristatytas 2023-08-07 spaudos konferencijoje Seime.

Keli susiję:

Sostinės gyventojai išgraibstė Ohmano ir jo kolegų nemokamai dalinamas Ukrainos vėliavas