„Bolt“ siūlo: mokėk brangiau ir gausi geresnį automobilį ir vairuotoją kalbantį angliškai, o gal būt, NET ir lietuvi

Autorius: Alkas.lt Šaltinis: https://alkas.lt/2023/09/12/bo... 2023-09-13 13:22:00, skaitė 462, komentavo 1

„Bolt“ siūlo: mokėk brangiau ir gausi geresnį automobilį ir vairuotoją kalbantį angliškai, o gal būt, NET ir lietuvi

Visuomenėje vis garsėjant nusiskundimams, jog išsikvietus pavėžėją nepavyksta susikalbėti lietuvių kalba, įmonė „Bolt“ atsiliepė pasiūlydama keleiviams rinktis „aukštesnę kokybę suteikiančią kategoriją“. Norintiems ją turėti reikalingas anglų kalbos sertifikatas, tačiau apie lietuvių kalbos reikalavimus – nė žodžio.

Rugsėjo 11 d. LRT laidoje „LRT Radijo ringas“ buvo nagrinėjami pavežėjams ir keleiviams kylantys sunkumai ir galimi jų sprendimo būdai. 

Buvo pranešta, kad platforma „Bolt“ keleiviams neseniai pasiūlė naujovę – atsirado užsakymo kategorija „Basic“, kuria naudojantis kelionė kainuoja 6 proc. mažiau, tačiau suteikiamas prastesnis automobilis, o norintiems gauti kokybiškesnes paslaugas, t. y. keliauti naujesniu automobiliu ir su vairuotojais kurie kalba angliškai o kartais ir lietuviškai, įmonė siūlo kategoriją „Bolt“.

Tačiau „Bolt“ įmonės vadovas Andrius Pacevičius aiškina, kad toks sprendimas nebuvo tiesiogiai susijęs su nusiskundimais dėl nesusikalbėjimo. 

„Atskyrimas pagal kalbas neįvyko, pagrindinis kriterijus buvo automobilio kokybė ir vairuotojo gebėjimas teikti paslaugas. Kalba yra vienas iš tų kriterijų, kuris daro įtaką kokybei: jei gauname skundų dėl vairuotojo komunikacinių gebėjimų ir technologijos to neišsprendžia, tuomet tokio vairuotojo paprašome B1 lygio anglų kalbos sertifikato“, – postringavo A. Pacevičius.

Paklaustas – kodėl anglų o ne lietuvių kalbos mokėjimo reikalaujama iš „Bolt“ vairuotojų A. Pacevičius aiškino:

Paprašytas paaiškinti, kodėl prašoma būtent anglų, o ne lietuvių kalbos žinias patvirtinančio pažymėjimo, įmonės vadovas atsakė, kad taip tiesiog paprasčiau.

„Anglų prašome, nes tai yra objektyvesnis kriterijus, aiški sertifikavimo sistema, daug privačių mokyklų, kurios teikia tą paslaugą. Su lietuvių kalba nėra taip paprasta, vyksta kartą ar kelis kartus per metus tam tikri kursai ir sertifikavimas, privatus sektorius neturi tokių mechanizmų. Dėl to ir pasirinkta anglų kalba…“