Lietuvoje platinama nacistinė ir pseudomokslinė litvinizmo ideologija (apžvalga)

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-09-13 20:06:00, skaitė 798, komentavo 8

Lietuvoje platinama nacistinė ir pseudomokslinė litvinizmo ideologija (apžvalga)

Esu ne kartą skelbęs medžiagą apie nacistinę ir pseudomokslinę litvinizmo ideologiją, kuri Baltarusijos opozicijos buvo importuota į Lietuvą ir čia nokina savo nuodingus ir dvokiančius vaisius, mirtinai pavojingus Lietuvos valstybei, jos teritoriniam vientisumui. 

https://viesulas22.blogspot.com/2023/09/baltarusijos-prezidente-reziduojanti.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/rusu-portalas-vzgliad-apie-litvinizma.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/litvinizmo-serpentariumas-vilniuje.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/baltarusius-reikia-klausti.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/litvinizmas-dar-taip-nesenai-buvo.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/prezidentes-tichanovskojos-ir.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/pagrindiniai-pusmecio-migracijos.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/gyvate-uzantyje-litvinizmas-importuotas.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/lietuva-palinkes-karklas-ant-kurio.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/08/latvija-issiuncia-6000-nekalbanciu.html

Pastaruoju metu LRT ėmė skleisti melą dėl nacistinės litvinizmo ideologijos, ją visaip "balinti", kas sukėlė didelį Lietuvos visuomenės pasipiktinimą. Žemiau pateikiu socialiniame tinkle FB paskelbtas visuomenininkų mintis litvinizmo tema. 

Rugsėjo 13 d.

Audronius Ažubalis

LRT “Labo ryto” laidoje “pasveikino” mus su nauju LDK išaiškinimu. Pasirodo LDK buvo “bendra” gudų ir lietuvių valstybė. Jei priimtume tai už tikrą pinigą, tai LDK buvo “bendra valstybe” ir totoriams, žydams, karaimams ir net vokiečiams bei škotams. Suglumino ir laidos vedėjos išvada “…litvinizmo bijoti nereikia”. Kam tokie reportažai reikalingi? Spėju tiems, kurie bando užbėgti už akių leidimų gyventi išdavimų sąlygų Lietuvoje suvienodinimu rusams ir gudams.  

Alvydas Butkus

LRT jau dalija buvusį Lietuvos valstybingumą: „Litvinizmo bijoti nereikia"... „Lietuva buvo bendra lietuvių ir gudų valstybė" – dar vienas LRT išradimas, dar viena „Abiejų Tautų Respublika". Gal ir santrumpą „LRT" jau reikia suvokti kaip „Litvinizmo radijas ir televizija"? 

Litvinizmo vienas iš autorių yra literatas (ne istorikas) Mikola Jermalovičius (Мікола Іванавіч Ермаловіч, 1921-2000), įkalęs gudams į galvas, kad tikrieji lietuviai (litvinai) esą jie, o mes visi esam žemaičiai, pasivadinę „lietuvisais" ir pavogę iš gudų jų istoriją drauge su Vilniaus miestu ir visa Aukštaitija, kurios vardas esąs dirbtinai sugalvotas XX a.

Gal LRT pradės reklamuoti ir kitas fantastines pseudomokslines teorijas? Pavyzdžiui, Č. Gedgaudo, kad skandinavų vikingai buvo lietuviai, o jų vartotas Eriko vardas kilęs iš šūksnio „ei, riki!"? Arba J. Statkutės-de Rosales teoriją, kad Žemaitijos vardo vienas iš lotyniškų užrašymų Samogitia [zamojitija] reiškiąs ‘žemąją Getiją’, o žemaičiai esą getai / gotai? 

Aldus Adrians

Litvinizmas yra priešiška lietuvių tautai ideologija . Būtų didelė klaida litvinizmą nurašyti tik kaip Kremliaus veiklą . Dabartinio litvinizmo šaltinis yra pačioje Baltarusijoje ir užteks mums patiems save apgaudinėti , kad Baltarusijos opozicija yra mums draugiška politinė jėga . Tarp tų opozicionierių yra daugybė litvinistų .

Mums tiesiog reikia pripažinti realybę , kad šiuo metu Baltarusijoje nėra Lietuvai palankių nors kiek įtakingesnių politinių jėgų ir kuo mes anksčiau tai padarysime , tuo greičiau surasime būdą kaip reikia tą problemą spręsti.

Žilvinas Svitojus

Reziumuoti šio ryto info-puotą, galima viena "politologo" citata:

"Tai nebuvo dar visai susiformavusios tautos: nebuvo tokių lietuvių kaip dabar suprantam, nebuvo baltarusių. Tai buvo tiesiog rusėnai."

Dabar galim aiškintis kas buvo norėta pasakyti. Skanaus visiems. 

AVvXsEhWmAtUUxpbBnXORshRnIdKo8oeceo7jZAGhff7Ayma3BPBclVAmEHLMAcMGY5XbOjR5UOKUTFhMGzYuevVK1h8J43i-nwm5x9OfejqpO732r3fH-JU8ERQwM6NZwSmNIzfeH25XcPYD82l7pNqC6VysHE6GqjvYsn7RFUOl0iOj6AGsxaSH-Xtc3jPYiE=w457-h374

Žilvinas Svitojus

Atėjo laikas paklausyti LRT aktualijų laidos.

Nebloga laida - rekomenduoju paklaustyti patiems. Valanda prabėgs greitai:

https://youtu.be/stBY0zEEbho

Išsakyta daug gerų, įdomių ir svarbių dalykų, bet visko akcentuoti neįmanoma, todėl pateiksiu tik savo pastebėjimus, kurie man ten užkliuvo:

Migracijos departamento vadovė Evelina Gudzinskaitė teigia:

“Nematome, jog šis reiškinys būtų paplitęs baltarusių bendruomenėje.”

Kokius migracijos departamentas turi resursus ir kaip surinko tokią informaciją? Galite įvardinti statistiką konkrečiau, nes priešingu atveju tai skamba kaip politinis pareiškimas.

”Bet šiuo metu naudoti tai, kaip kažkokį būdą supriešinti tautas, tai tikrai žaistų tiktai Kremliaus ir Lukašenkos režimo interesais, kad tarpusavyje pradėtų peštis baltarusių provakarietiška visuomenė ir Lietuvos valstybė.”

Aš suprantu, jog tuo siekiama nuraminti lietuvius, nes mes tarsi naudojame šitą būdą kiršinti tautas. Atleiskite, bet 32 metus ir nesipiktinome. Gal jau galim pradėti reaguoti į mums mestą kaltinimą istorijos vagyste? (pvz.: prieš tris metus Belsat transliacijos metu, kai buvo perlaidojami Kosto Kalinausko palaikai, tokį pasakyma sau leido padaryti Belsat studijoje dirbusi jų žurnalistė).

–-

“Kas mums pavojingiau ar Baltarusija su Vyčiu ar dabartinis Baltarusijos režimas”

Jeigu auglys yra lėčiau žudantis darinys nei insultas, tai mes turime kažkaip mažiau kreipti dėmesį?

“Tai, kad ten yra kažkokių daigų savasties paieškos…”

Eilinis bandymas sumenkinti primetant: a) “ten” kažkas vyksta. b) tai tik “daigai” - marginalai. Aš sakau, jog problema ir nebūtų liečiame ar nuskambėjusi, jeigu tai nevyktų Lietuvoje, Vilniuje. Jeigu nebūtų steigiamos organizacijos ir visokie VšĮ, radikalūs licvinistai nesiektų “bendradarbiauti” su Šauliaus, nes prie kariuomenės (jų pačių žodžiais) jiems nesiseka prieiti.

Puikus buvusio STRATCOMO vado Sauliaus Gudzevičiaus pastebėjimas, jog prieš gerą dešimtmetį pratybas "Zapad" ir licvinizmą pradėjo sieti net NATO. Tik ne viešame lygmenyje, o darydami toli siekiančias išvadas. Atleiskite, bet "kažkokie daigai" skamba net įtartinai.

Pabaigsiu gerbiamo istoriko Alfredo Bumblausko citata, kuri tinka kaip iliustracija parodyti, kaip silpnai suvokiama esminė licvinizmo problema paprastųjų mirtingųjų lygmenyje:

“Mums reikės išmokt gyvent su idėja, jog LDK yra ne vien lietuvių.”

Mielieji ir gerbiamieji istorikai, politologai, žurnalistai, aktyvistai, politikai ir opozicionieriai. Diskursas yra ne akademinis, o prasideda taip:

“Iš mūsų, baltarusių pavogė istoriją.”

Vagystė - prievartos ir nusikaltimo sugestija. Tai parodo emocinį licvinizmo pagrindą ir nacionalinio identiteto formavimosi frustracijas.

MES, LIETUVIAI, TIEMS LICVINISTAMS ESAME VAGYS. Nusikaltėliai. Ką su nusikaltėliais reikia daryti? Teisingai - bausti. Jeigu dabar negali - ok, gal kada nors, bet nusikaltimas reikalauja teisingumo. Ir jeigu šis neišpildomas - tai tampa neuroze. Prasidėjęs nuo istorinės savigarbos paieškų, licvinizmas persiorientavo į frustraciją dėl asmeninio ir tautinio bėjėgiškumo šiandieniame geopolitiniame kontekste.

Antra: istorijos dalybos nėra problema - visos kaimyninės šalys, visada turi klausimų viena kitai ir vadovėliai rašomi taip, kaip atrodo smagiau tai šaliai. Tai nereiškia melo, tai reiškia ko nors nutylėjimą ar svarbesnio momento neakcentavimą. Licvinizmo esminis susikirtimas su lietuviais yra ne vien istorijoje bendrąja prasme ar Vilniaus priklausomybe. Ta esminė problema yra MŪSŲ TAUTOS VARDO SAVINIMASIS. Daugumai nesmagu apie tai kalbėti viešai ar netgi galvoti, bet tai pagrindinė ir esminė problema. Jeigu baltarusiai nori vadinti Jogailą baltarusiu - tegul. Bet licvinistai sako, jog MES, LIETUVIAI, JAIS NESAME.

Gal pradėkime nuo šio, esminio klausimo. Nes aš noriu paklausti visų: ką čia turėtume “dalintis”?