FIOKLA KIURE: visi, kas menkina litvinizmo grėsmę arba nesuvokia padėties rimtumo arba dirba Rusijai

Autorius: Vilma Fiokla Kiure Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2023-09-14 00:21:00, skaitė 343, komentavo 6

FIOKLA KIURE: visi, kas menkina litvinizmo grėsmę arba nesuvokia padėties rimtumo arba dirba Rusijai

Apie litvinizmą. Prisipažinsiu, apie jį sužinojau palyginus neseniai, nes bendravau tik su kairiojo ar liberalaus flango baltarusiais: anarchistais, feministėmis, LGBT+ aktyvistais.

Baltarusijoje buvau keletą sykių ir kaskart grįžus bučiuodavau Lietuvos žemelę, nes, kaip ir minėjau, bendravau su režimui neparankiais žmonėmis. Ir man tie režimui neparankūs žmonės nė žodeliu neužsiminė apie „bendrą istoriją“, nes mes kalbėdavome apie išsilaisvinimą ir ateitį. Apie pasipriešinimą diktatūrai ir t.t. ir pan.

Kalbos apie litvinizmą virė kituose socialiniuose burbuluose ir aš tos temos nesekiau. Aš tik iš draugų žinojau, kad lukašistai baisiai nekenčia nacionalistų ir kuria savo ideologiją, kurią taikliai įvardino anarchistas Mikola Dziadokas – milicinį nacizmą. Tai toks nacionalistinių naratyvų mišinys pramaišiui su stabilizmu ir diktatūra. Kažkas panašaus į ruzzkij mir kokteilį, tik pridengtas tarybų Baltarusijos vėliava. Ir va tas litvinizmas tikrai yra pavojingas.

Ne veltui Lukašenka išleido milijonus rublių senų pilių atstatymui/pastatymui, nes režimui tos pakraipos litvinizmas naudingas. Naudingas dėl sklandesnio teritorinių pretenzijų pateikimo, nes kaip gi atrodytų putinas su kalbomis apie imperijos ribų praplėtimą. O dabar viskas paremta „istorija" ir bulvinio kunigaikščio rankomis galima gvieštis Vilniaus krašto. Ir dauguma baltarusių tam neprieštaraus ir net Vilniaus krašto gyventojai nelabai priešinsis, nes padirbėta su propaganda.

Taip kad visi, kas menkina litvinizmo grėsmę arba nesuvokia padėties rimtumo arba dirba rusijai.