Pasirodo, kad pratybose “sužalotas ir miręs” Lietuvos kariuomenės karys galimai nusižudė

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/pasi... 2023-09-15 14:03:00, skaitė 390, komentavo 7

Pasirodo, kad pratybose “sužalotas ir miręs” Lietuvos kariuomenės karys galimai nusižudė

Prieš kelias dienas žiniasklaidoje pasirodė galimai melaginga informacija, kuria buvo bandoma nuslėpti tikrąją kario mirties priežastį.

„Rugsėjo 14 dieną dėl pratybose patirtų sužeidimų mirus nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariui, Lietuvos kariuomenės vadovybė reiškia gilią užuojautą kario artimiesiems ir tarnybos draugams“, – teigiama Lietuvos kariuomenės pranešime.

Iš poligono, kur vyko pratybos, rugsėjo 12 dieną nukentėjusysis buvo skubiai evakuotas į ligoninę. Nelaimingo įvykio aplinkybėms nustatyti pradėtas ikiteisminis tyrimas, jį atlieka Karo policijos tyrėjai. Kaip anksčiau skelbė kariuomenė, per pratybas „Inžinierių griausmas 23“ susižeidė nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karys. Pratybos vyko Švenčionių rajone, Pabradės centrinio poligono teritorijoje.

Pasirodo, kad karys nusižudė

Lietuvos kariuomenė patikslino informaciją – pranešama, jog įtariama savižudybės versija. Pranešime rašoma, jog: „Kario tarnyboje dažniau nei kitur susiduriama su nuolat besikeičiančiomis, daug fizinių ir dvasinių jėgų reikalaujančiomis, bauginančiomis ar net sveikatai pavojingomis situacijomis. Tai gali įtakoti jų savijautą, atsparumą stresui ir požiūrį į tarnybą, gyvenimą, todėl Lietuvos kariuomenė skiria didelį dėmesį karių psichologinei sveikatai. Lietuvos kariuomenės psichologai visuomet pasirengę suteikti profesionalią pagalbą. Karių psichologiniam atsparumui didinti ir palaikyti veikia ne tik karo psichologai, kapelionai, bet ir patys vadai. Kariams ir civiliams yra teikiama psichologinė pagalba kritinių ir trauminių įvykių atvejais, padalinio ar kolektyvo psichologinio klimato įvertinimas, vykdomas psichologinis švietimas ir mokymas. Papildomai, kariai gali gauti psichologinę konsultaciją telefonu ir elektroniniu paštu“.

Krašto apsaugos sistemos vadovybė reiškia užuojautą mirusio kario artimiesiems

Krašto apsaugos internetinėje svetainėje paskelbta informacija rodo, kad Lietuvos kariuomenė papildomų komentarų neteikia.

Krašto apsaugos sistemos vadovybė reiškia užuojautą rugsėjo 14 d. dėl pratybose patirtų sužeidimų mirusio nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kario artimiesiems ir tarnybos draugams.

Iš poligono, kur vyko pratybos, nukentėjusysis rugsėjo 12 d. buvo skubiai evakuotas į ligoninę. Nelaimingo įvykio aplinkybėms nustatyti pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Gerbiant mirusio kario artimųjų prašymą, Lietuvos kariuomenė papildomų komentarų neteikia. Šeimai ir artimiesiems teikiama visa reikiama pagalba.

 

SN inf.