Svečiuose pas oligarchą

Autorius: Aleksandras Makejevas Šaltinis: https://www.facebook.com/aleks... 2016-04-08 21:39:07, skaitė 1703, komentavo 0

Svečiuose pas oligarchą

Trakų ežerų pakrantės kaip magnetas traukia turtingus žmones. Daugelis jų pasistatė čia savo pilaites. Ne išimtis ir bebrai. Tokį bebrą oligarchą sutikau Nerėspinkos ežero pakrantėje. Kaplius Graužinskas-Aštriadantis ne šiaip turtingas bebras, kurio įmonėse dieną-naktį graužia medieną paprasti Lietuvos bebrai.

Šis iškilus bebrų bendruomenės atstovas yra Europos Bebrų Sąjungos parlamento narys, organizacijos BLET( Bebrų Laisvės Entuziastų Taryba) pirmininkas, Dešimties Nugraužtų Ąžuolų ordino kavalierius ir skandalingos knygos " JŪSIŠKIAI" autorius. Knygoje nuodugniai aprašomas Lietuvoje vykdomas bebrų genocidas bei paviešinama daugybė lietuvių bebršaudžių, kurių tarpe yra ne vienas garsus žmogus.

Kaplius griežtai atsisakė fotografuotis, bet leido man nupaveiksluoti jo valdas, kur viską padarė savo dantimis. Šnektelėjom su Graužinsku-Aštriadančiu apie žmonių ir bebrų tarpusavio bendravimo problemas.

Yra, yra dar nesusipratimų iš abiejų pusių, kuriuos būtina spręsti. Vien ką reiškia kraugeriai medžiotojai, o ir bebrų radikalų šūkiai - " Graužėm- ir graušim!" bei " Visos pakrantės - tik bebrams!" nekelia susižavėjimo.

Kaplius pasidžiaugė, kad Vilniaus savivaldybė davė leidimą BLET organizuojamoms eitynėms už bebrų teises BEAVER PRIDE šiais metais ir pakvietė mane dalyvauti. Sakė, kad kartu su bebrais žygiuos net pati seimo pirmininkė Loreta Graužinienė ir kiti garbingi svečiai. Žinom, sutikau!

Mieli draugai, kviečiu visus stoti į BLET gretas, juk mes ir bebrai - vieno kraujo!