JAV interesams atstovaujantis Nausėda iš Drobiazko atėmė Lietuvos pilietybę, tuo tarpu Europa ir toliau perka rusiškas dujas

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/jav-... 2023-09-17 16:09:00, skaitė 712, komentavo 18

JAV interesams atstovaujantis Nausėda iš Drobiazko atėmė Lietuvos pilietybę, tuo tarpu Europa ir toliau perka rusiškas dujas

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį pasirašė dekretą, kuriuo iš šokėjos ant ledo Margaritos Drobiazko atėmė išimties tvarka suteiktą Lietuvos pilietybę, tuo tarpu Europa sėkmingai didina gamtinių dujų pirkimus iš Rusijos.

Rusijos sportininkei Lietuvos pilietybė išimties tvarka suteikta prieš 30 metų už nuopelnus Lietuvos sportui ir šalies vardo garsinimą. M. Drobiazko su savo vyru Povilu Vanagu yra atstovavusi Lietuvai įvairiuose čempionatuose. Lietuvos institucijos teigia, kad M. Drobiazko palaiko glaudžius profesinius ir asmeninius ryšius su Tatjana Navka – Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo žmona. T. Navkai Europos Sąjunga ir JAV yra įvedusios sankcijas. Galima teigti, kad Nausėda atstovauja ne Lietuvos interesams, o JAV. Gitanas Nausėda už šį veiksmą, greičiausiai, bus šeimininkų paglostytas…

Svetimas vėliavas bučiuojančio Gitano Nausėdos veiksmas parodė jo politinį neįgalumą spręsti rimtas Lietuvos ekonomines ir su geopolitika susijusias problemas. Apie Nausėdą būtų galima pasakyti tiek ir ne daugiau.

Europa ir toliau pildo Rusijos biudžetą

“Rusijos gamtinių dujų importas į Europą padidėjo”- rašo straipsnio Čekijos naujienų portale e15.cz autorius. Šis faktas yra įrodymas, kad Europa neapsieina be dujų iš Rusijos. 

Žiniasklaidoje pasklido žinia, kad iš Rusijos į Europos Sąjungą atkeliauja rekordinis kiekis suskystintų gamtinių dujų. Tuo metu, kai Europa bando atsikratyti priklausomybės nuo Rusijos tiekimo, tokios naujienos atrodo keistai. Galima manyti, kad tai patvirtina Europos Sąjungos bandymų išsivaduoti iš beprasmiškumo ir kad mes tiesiog negalime išsiversti be Rusijos. 

Žinia, kad rusiškų suskystintų gamtinių dujų tiekimas Europai auga, žinoma, kelia klausimų. SGD importas didesnis nei prieš prasidedant ginkluotam konfliktui Ukrainoje.

“Ispanija užėmė antrąją vietą pasaulyje pagal Rusijos SGD importą per pirmuosius septynis 2023 m. mėnesius” – rašo „The Guardian“. Manoma, kad kils didžiulis skandalas, nes visos sankcijos Rusijai pasirodė esančios tiesiog farsas.Suskystintų gamtinių dujų importas iš Rusijos į Europą, kurios gabenamos laivais, 2023 m. sausio–liepos mėnesiais išaugo 40 proc., palyginti su lygiu iki konflikto Ukrainoje. Tai liudija ne pelno organizacijos „Global Witness“ analizė, paremta konsultacijų bendrovės „Kpler“ duomenimis.

“Ispanija užėmė antrąją vietą pasaulyje pagal Rusijos SGD importą per pirmuosius septynis 2023 m. mėnesius” rašo „The Guardian“. Manoma, kad kils didžiulis skandalas, nes visos sankcijos Rusijai pasirodė esąs tiesiog farsas.Suskystintų gamtinių dujų importas iš Rusijos į Europą, kurios gabenamos laivais, 2023 m. sausio–liepos mėnesiais išaugo 40 proc., palyginti su lygiu iki konflikto Ukrainoje.

Tai liudija ne pelno organizacijos „Global Witness“ analizė, paremta konsultacijų bendrovės „Kpler“ duomenimis.

„Dabar ES šalys perka didžiąją dalį dujų iš Rusijos ir tai yra vienas svarbiausių Kremliaus pajamų šaltinių“, – sakė analizę atlikusios antikorupcinės grupės „Global Witness“ vyresnysis iškastinio kuro kampanijos vadovas Jonathanas Noronha-Gantas.

SN inf.