FIOKLA KIURE: gulsiu krūtine ant ambrazūros už Lentvario marginalą Valdą Bartkevičių

Autorius: Vilma Fiokla Kiure Šaltinis: https://www.facebook.com/fiokl... 2023-09-19 13:28:00, skaitė 461, komentavo 10

FIOKLA KIURE: gulsiu krūtine ant ambrazūros už Lentvario marginalą Valdą Bartkevičių

Fiokla Kiure: Pribrendau piktam įrašui, nes prisikaupė nuoskaudų, o paskutinis lašas – S. Malinausko laidelė, kurioje jis moralizavo aktyvistą vadindamas jį „radikalu“. Dieve, žmonės, kas jums darosi? Jūs pamiršote kokie visuomenininkai ir politikai išvedė Lietuvą iš sovietinio lagerio tamsos? Pamiršote, kaip plėšėsi ir nepatogiai kalbėjo „Laisvės lygos“ žmonės? Kaip spjovė į visus myžnius, kurie juos vadino „provokatoriais“? Kaip gatvėse kalbas rėžė Terleckas ir kaip Patackas Seime siūlydavo į snukį brazauskiniams bebrams? Tokiu įtemptu metu, kai mums vėl gręsia okupacija, mums žūtbūt reikia naujų terleckų ir patackų, o ne drebančių dėl savo reputacijos politikos skaistuolių ar dėl sekėjų simpatijų besijaudinančių visuomenininkų. Mums reikia drąsių, sąžiningų žmonių tiek politikoje, tiek kasdieniniame gyvenime. Ir jei tokius žmones paniekinsite ir užčiaupsite (čia kreipiuosi į žurnalistus) jų vietą užims tokius simuliuojantys, t.y. visokios plauko pseudomaištininkai maršistų maikutėmis.

Skirmantas Malinauskas: Jūs rašote apie savo draugą, su kuriuo kartu pasirenkate taikinius ir imatės juos persekioti. Tiesa, niekur to neminite. Valdas pats įsiprašė pas mane į studiją, rašydamas nuolatos, kol galiausiai pareiškė, kad neteko pareigų dėl savo pažiūrų. Niekur neminėjo, kad pats yra politikas, kad pareigos buvo pas partietę, o prieš tai tokias pat turėjo pas kitą partietį. Studijoje jis kalbėjo dalykus, kurie primena kremliaus metodinių knygelių medžiagą ir tikėjosi, kad tai ištiražuosiu. Ne, aiškiai suformulavau savo poziciją. Jūs puolate žmones, kurie kovai su kremliaus režimu skyrė daug savo laiko ir padarė gerokai daugiau už jus. Jūs imatės bukos agresijos, pažeidinėjate įstatymus ir nesate baudžiami. Jūs darote spaudimą politikams. Paaiškinsiu paprastai, kai kitą kartą jūsų grupelė nuspręs ką nors užpulti ar kaip nors kitaip pažeisti LR įstatymus, būkite tikri, kad be atsako tai neliks. Suprantu, kad taip darotės PRą, bet epizode gana aiškiai parodžiau, kad taip padedate pirmiausia kremliui. Opozicijos persekiojimas, Tichanovskajos diskreditacija, sąmokslo teorijos apie JAV ir t.t. Jei ieškosit kito taikinio, pasirinkite mane. Kečiupo nebijau.

Fiokla Kiure: Jūsų pastaba apie kremliaus naratyvus labai patiks Valdo ir mano draugams Ukrainoje. Jei sukate galvą, kas už mūsų stovi, tai atsakysiu trumpai – draugai fronte. Tai dėl jų mes užėmėme tokią poziciją ir būtent Ukrainoje mūsų veiklą yra tinkamiausiai įvertinta. As pati asmeniškai pažadėjau draugams Ukrainoje, kad joks navalnistas Lietuvoje patogiai nesijaus. Ir ne aš viena tokį moralinį pažadą esu davusi, nes taip dabar atrodo tikras solidarumas su kariaujančiais ukrainiečiais. Ne bandymas sėdėti ant dviejų kėdžių ir noras patikt visiems. O apie šauniąją ru opoziciją jūs ukrainiečiams papasakokite. Net kairieji jums spjaus į veidą, jei pradėsit skiesti apie navalną tokias pačias nesąmones, kaip laidoje.

Skirmantas Malinauskas: Nesidangstykite "draugais fronte". Tikrai kariams esu padėjęs daugiau nei jūs, į Ukrainą mūsų surinktą paramą vežėm vilkikais ir tralais, važiavau ne kartą pats. Jums tai spaudžiant politikus padeda, bet ne mane. Dar kartą, jūs privalote laikytis LR įstatymų, jūs negalite pasirinkti išpuolių taikiniais jums nepatogių žmonių ir, svarbiausia, jei skleidžiate kremlinių telegram kanalų tezes, nesutebkite, kad kažkas tai kritikuos.

Fiokla Kiure: Žinokit, man pirmą sykį teismais grąsina žurnalistas. Apskritai čia neregėtas precedentas, manau. Kas link "nepatogių žmonių", tai aš visą gyvenimą tokiu buvau. O girtis dėl paramos teikimo, tai čia kaip didžiuotis, kad močiutę pervedėt per gatvę, kai čia natūrali normalaus žmogaus elgsena. Ir kodėl būtuoju laiku, nes mes ir toliau varom, nes karas nesibaigė.O dėl veržimosi į laidą, tai o kas dar turi vykdyti žurnalistinius tyrimus jei ne profesionalai? Manėme, kad tamsta tuo užsiima, tai bandėm tą temą apie callrusia pasiūlyti. O kad ne taip vienas kitą supratot, tai ką padarysi. Mes palauksim, kol jums atsivers akys ir bus gėda už tokias laidas.