Artsakhas kapituliuoja. Paliaubos, ginkluotės atitraukimas ir nusiginklavimas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-09-20 20:49:00, skaitė 310, komentavo 1

Artsakhas kapituliuoja. Paliaubos, ginkluotės atitraukimas ir nusiginklavimas

Iš Stepanakerto pranešama:

Tarpininkaujant Rusijos taikos palaikymo kontingento, dislokuoto Kalnų Karabache, vadovybei, buvo pasiektas susitarimas dėl visiško karo veiksmų nutraukimo nuo 2023 m. rugsėjo 20 d. 13 val.

Buvo pasiektas susitarimas dėl likusių Armėnijos Respublikos ginkluotųjų pajėgų dalinių ir karinio personalo išvedimo iš Rusijos taikos palaikymo kontingento dislokavimo zonos ir Kalnų Karabacho gynybos armijos ginkluotųjų formacijų išformavimo ir visiško nuginklavimo bei sunkiosios technikos ir ginkluotės patraukimo iš Kalnų Karabacho teritorijos.

Azerbaidžano pusės keliami klausimai dėl reintegracijos, Kalnų Karabacho armėnų teisių ir saugumo užtikrinimo, taip pat Kalnų Karabacho gyventojų pragyvenimo užtikrinimo klausimai pagal Azerbaidžano Konstituciją, bus aptarti vietos armėnų gyventojų atstovų ir Azerbaidžano Respublikos centrinės valdžios atstovų susitikime, kuris vyks Jevlakh mieste 2023 m. rugsėjo 21 d. ir vėlesnių susitikimų metu“

P.S.

Beje, labai juokinga stebėti, kaip Kijevo ir litukrijos informacijos sašlavynai „priekaištauja“ Rusijai, kuri neva nevykdo savo įsipareigojimų pagal ODKB.

Šie neišmanėliai net nežino, kad Artsakho nepripažįsta net pati Armėnija ir, žinoma, Artsakas nėra jos dalis, o tai reiškia, kad pagal ODKB įsipareigojimus nėra jai įsipareigojusi.

Kokie jūs apgailėtini neišmanėliai, anglosaksų ir sorošo fondų penimi propogandistai.

Beje, pažymėtina, kad oficialūs Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovai, komentuodami Karabache vykstančią Azerbaidžano ginkluotųjų pajėgų operaciją, ją (kaip ir oficialųjį Azerbaidžaną) vadina antiteroristine. Tai yra, viskas buvo aiškiai sutarta su Maskva, o šiandien oficialus Baku kirto Pašinjanui antausį. Ir ne tik šitam sorošo išlaikytiniam skėlė antausį, bet irs Vašingtonui, kuris, beje, neskuba padėti savo naujajam vasalui.

P.P.S

Pagrindinė Artsakho problema yra ta, kad šiandien jis niekam nereikalingas, išskyrus pačius regiono gyventojus ir..., galbūt, Rusijai (kurios interesas yra jos karinė bazė regione). Tačiau Maskvos rankos dabar yra visiškai surištos dėl Pašiniano režimo veiksmų, kuris prieš šešis mėnesius, pripažinęs šią teritoriją azerbaidžaniečių ir šiandien pareiškia, kad viskas, kas vyksta Artsakhe, Armenijos neliečia. Ir tai, tiesą sakant, visiškai atrišo rankas Azerbaidžanui.

Pašinianas anksčiau neslėpė, kad jam Artsakhas yra našta, neleidžianti Armėnijai pasirinkti teisingo vystymosi kurso (provakarietiško kurso).

Ir šiandien dauguma Jerevano ir jo apylinkių gyventojų (kaip visai neseniai Okrainos gyventojai) yra tvirtai įsitikinę, kad tereikia tai padaryti, o taip pat pakeisti savo globėjo šalį (Rusiją į JAV) ir viskas jiems bus gerai, jie taps geriausios žmonijos dalies dalimi ir apskritai jiems viskas bus gerai.

Avinai visada yra tokie patys – jie visada tiki šviesia ateitimi, net ir tada, kai yra vedami į skerdyklą.

Okrainos patirtis armėnų nieko neišmokė. Iš čia ir visi oficialaus Jerevano veiksmai, kuriais, kaip jau rašiau aukščiau, buvo atvirai pareikšta, kad nArmenija esikiš į konfliktą.

Rusija, Iranas ir Turkija (kuri, kaip ir tikėtasi, žodžiu palaikė visus Baku veiksmus) sakė iš esmės tą patį. Ir taip Artsachas yra pasmerktas ir netrukus pagaliau virs Azerbaidžano Karabachu, kaip to nori Pašinianas ir dauguma Armėnijos gyventojų.

Juos tiesiog perdavė jų puskraujai giminaičiai (dėl jų pačių įsivaizduojamos ateities gerovės). Tokia yra Judo pozicija. O rytoj šie „giminaičiai“ nuskambės visam pasauliui, kad ne jie juos išdavė, o rusai. Ir tada tie patys (Jerevano ir netoli Jerevano) gyventojai pabus kitoje realybėje, kaip atsitiko su okrainiečiais. Bet ką nors keisti bus per vėlu. Juk akivaizdu, kad nei Rusijai, nei juo labiau Iranui ir Turkijai šioje teritorijoje nereikia jokio proamerikietiško anklavo, o Amerika nebėra tokia, kokia buvo prieš 30 metų. Tai reiškia, kad vadovaujantis ta pačia elgesio logika, pati Armėnija bus pasmerkta. Kaip jau atsitiko prieš šimtą ir šiek tiek metų (istorija jų, kaip ir litukrijos, nieko neišmokė).

Taigi, Pašinjano planas visiškai nusausinti savo giminaičius visame Karabache jau baigtas.

O kas toks, tas Pašinianas, siūlau paskaityti mano kitame straipsnyje.