Du pasai su Vytimi. Tichanovskaja Europos Parlamente ir Niujorke

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-09-23 17:56:00, skaitė 462, komentavo 0

Du pasai su Vytimi. Tichanovskaja Europos Parlamente ir Niujorke

Rugsėjo 13 d. Baltarusijos Prezidentė Svetlana Tichanovskaja, pripažinta Lietuvos Seimo ir Lietuvos valstybės išlaikoma, viešėjo Europos Parlamente, kur buvo priimta nauja rezoliucija dėl ES santykių su Baltarusija. Joje europarlamentarai ragina Baltarusijos režimą paleisti visus politinius kalinius. Jie taip pat griežtai pasmerkė Minsko režimo, kaip Rusijos agresijos karo prieš Ukrainą bendrininko, vaidmenį.

S. Tichanovskaja EP paskelbė, kad kitais metais Baltarusijos demokratinės jėgos turėtų pradėti išduoti savo pasus, kurie taptų tremtyje gyvenančių baltarusių kelionės dokumentu. Ji pridūrė, kad netrukus kreipsis į ES vyriausybes, kad jos pripažintų šį naują kelionės dokumentą.

AVvXsEhIm26S2IvB9vP_sIdkrGg55tczO783t2zQkcLjjYdDS1lWKzCI8RCqbOKJ2tbEdY-8NRdEqpTI5DYDYArdIDF5uhUCEUMHN-gD7x1aKWUX4UwPM9_jz0wSo80JcGZSDx9BCuaK4w-M0g-UkUAjzRi9Ekd_l9r2RyATuzHI9l4pFg78MgSttqrcrAGKGEI=w491-h274

Svetlana Tichanovskaja pasiūlė iki 2024 m. rinkimų į Europos Parlamentą pasirašyti memorandumą, kuris taps Parlamento ir demokratinės Baltarusijos bendradarbiavimo pagrindu.

Parlamentarai "su dideliu susirūpinimu atkreipia dėmesį į plačiai paplitusį politinį, ekonominį, karinį ir kultūrinį Baltarusijos pavaldumą Maskvai, pavertusį ją de facto satelitine valstybe, turinčia taktinių branduolinių ginklų, kuriems vadovauja Rusija", - rašoma Europos Parlamento pranešime spaudai. 

https://youtu.be/UWNwaBiqWeA

Rugsėjo 18 d. Tichanovskaja atvyko į Niujorką, kur dalyvavo JT Generalinės Asamblėjos sesijoje. Ji baltarusių vardu kreipėsi į organizacijos atstovus. "Nėra nė vienos JT chartijos, kurios Lukašenka nebūtų pažeidęs."

"Prašau Jungtinių Tautų, kad Baltarusija būtų laikoma prioritetine šalimi ir kad būtų panaudotos visos turimos priemonės politinių kalinių paleidimui užtikrinti.

Raginu JT teismus pradėti procesą prieš Minsko režimą. Taip pat raginu JT Saugumo Tarybą įtraukti Baltarusiją į savo darbotvarkę ir aptarti branduolinių ginklų dislokavimą ir tiesioginę grėsmę mūsų nepriklausomybei.

Baltarusijai reikia nedelsiant atkreipti jūsų dėmesį ir imtis veiksmų. Tai lemiamas istorijos momentas, todėl prašau pasaulio bendruomenės paremti mus kovoje už mūsų šalies ir tautos egzistenciją", - pabrėžė J. Tichanovskaja.

Ji taip pat pažymėjo, kad Baltarusijos valstybė nevykdo savo pareigų piliečiams, o A. Lukašenka neatstovauja Baltarusijos žmonėms, todėl jis ir jo bendrininkai turėtų būti pašalinti iš JT forumų.

tsikhanouskaja_with_jews-emsut.jpg.jpeg

tsikhanouskaja_with_jews_2-r1xh1.jpg.jpeg

Niujorke Svetlana Tichanovskaja susitiko su žydų bendruomenės vadovais. Susitikime dalyvavo įvairių organizacijų atstovai ir rabinai, tarp jų - garsus rabinas Ješachu Josifas Pinto. S. Tichanovskaja papasakojo jiems apie tai, kas vyksta Baltarusijoje, apie politinių kalinių padėtį ir problemas pasienyje.

"Džiaugiuosi, kad šiandien čia matau daug žydų bendruomenės lyderių. Jaučiu tarp mūsų stiprų ryšį. Šimtmečius Baltarusija buvo žydų tautos protėvių namai ir buvo pirmoji šalis pasaulyje, priėmusi jidiš kalbą kaip vieną iš valstybinių kalbų.

https://youtu.be/fFi3GvcaPBI

Baltarusijos režimas menkina naująjį pasą.

Komentare po video rašoma:

Tarp "politinių emigrantų" aktyviai diskutuojama apie pasikeitusią dokumentų išdavimo tvarką Baltarusijos užsienio reikalų įstaigose piliečiams, nuolat gyvenantiems užsienyje.

O jei kalbame apie nusikaltėlius ir politinius avantiūristus, kurie išvengė teismo ir tyrimo, tai štai jie: Iš vienos pusės - akivaizdu, kad tokiam įvykių posūkiui jie nebuvo pasiruošę. Kita vertus, jiems tai dar viena proga apiplėšti savo publiką, surinkti aukas ir aukas savo užsienietiškam gyvenimui.

Vakarų rėmėjai, matydami atvirą savo globotinių nesugebėjimą ir rezultatų nebuvimą, sumažino finansavimą.

Ir lieka dvi išeitys: arba eiti dirbti, arba sugalvoti kitą dingstį rinkti pinigus iš savo pasekėjų.

Dar viena iš tokių idėjų - "naujosios Baltarusijos pasas".

P.S. Ar ne bepročių tauta, kuri leidžia valkioti savo valstybės herbą svieto perėjūnams ir dar juos iš savo saujos maitina?

Nuorodos:

https://www.eurointegration.com.ua/rus/news/2023/09/14/7169347/

https://nashaniva.com/ru/326786

https://nashaniva.com/ru/326733