Lenkijoje bus pastatyta atominė elektrinė

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-09-23 18:40:00, skaitė 1019, komentavo 27

Lenkijoje bus pastatyta atominė elektrinė

Lenkija išdavė aplinkosaugos leidimą statyti pirmąją atominę elektrinę savo teritorijoje. Minėta atominė elektrinė bus pastatyta Baltijos jūros pakrantėje.

Lenkija technologijų tiekėju pasirinko jankyno „Westinghouse Electric“ ir inžinerijos bendrovę „Bechtel“.

Cho, cho... Atominės elektrinės statyboms ir eksploatavimui kaimyninėje Baltarusijoje besipriešinanti litukrija niekaip nekomentuoja planų atominę elektrinę kurti kaimyninėje šalyje – Lenkijoje.

Kai Baltarusijoje, esančioje netoli Lietuvos sienos ir 50 km nuo Vilniaus, pradėjo veikti nauja atominė elektrinė, litukrijoje kilo tikra isterija, inspiruota landzberg sektos fanatikų. Buvo prieita iki to, kad net nemokamai dalijo jodo tabletes. O Prezidentas Nr.1, TSRS sugriovėjęs, laisvės litukrijai dovanotojas, muzikantas Nr.1, šiuo metu šiek tiek sukumpęs, Vytowt Landzberg, net katedros aikštėje šoko.

Bus labai įdomu pamatyti, kaip litukrijos administratoriai elgsis su lenkais.

Priminsiu tiems, kurie pamiršo:

– Baltarusijos atominės elektrinės (BAE) paleidimo metu, 2020 m. lapkritį, litukrija išsiuntė Baltarusijai protesto notą dėl jos paleidimo darbų. Tuo metu, kai buvo paleista antrasis atominės elektrinės blokas, viskas pasikartojo.

- litukrijos seimas, dar 2017 metais, paskelbė BelAE grėsmę nacionaliniam saugumui, o litukrijos energetikos ministerija (kurios ministras nesenai gavo valstybinį abdovanojimą iš zelionkos rankų) pareiškė nepirksianti ir neeksportuosianti BelAE elektros per savo elektros tinklus;

– Buvo prieita iki to, kad Baltarusijos energetikos ministerija pranešė, kad litukrija pradėjo informacinę kampaniją, siekdama formuoti neigiamą požiūrį į Baltarusijos atominę elektrinę (BAE), išpučiant įsivaizduojamą šio objekto grėsmę.

Laukiu litukrijos ekologų – šnekologų, lietuviakalbių „politikų“ ir įvairiausių fondų pačiulptukų reakcijos. Ar ginsite savo šalies interesus?

Bet juk tikrai neginsite, nes šeimininkas komandos nedavė…