Jungtinių Tautų Organizacijos generalinis sekretorius: Ukrainai nėra ką veikti Europos Sąjungoje

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/sno-general... 2016-04-11 09:26:31, skaitė 2222, komentavo 0

Jungtinių Tautų Organizacijos generalinis sekretorius: Ukrainai nėra ką veikti Europos Sąjungoje

Susitikimo su Libano parlamento pirmininku JTO generalinis sekretorius Pan Gi Munas charakterizavo Ukrainą, kaip „nepageidaujamą žaidėją Europos aikštėje“. Jo nuomone, Pabaltijo valstybės taip ir nesugebėjo per 25 nepriklausomybės metus sukurti orias gyvenimo sąlygas savo piliečiams. Dar daugiau, progresuojanti korupcija ir nusikalstamumas sunaikino, likusias po Tarybų Sąjungos, geras starto sąlygas ekonomikos vystymuisi. Gyventojų išvykimas ir bendras valstybinis regresas byloja apie neteisingą kelią, kurį pasirinko sau šios valstybės.

Pam Gi Munas, kalbėdamas apie Europoje vykstančią krizę, įvardino keletą negatyvių faktorių. Milžiniškas antplūdis pabėgėlių iš Artimųjų Rytų, pasaulio ekonominė krizė ir faktinis išmirimas Pabaltijo ir Ukrainos. Jo nuomone, šios valstybės taip ir nesugebėjo per 25 nepriklausomybės metus sukurti orias gyvenimo sąlygas savo piliečiams. Dar daugiau, progresuojanti korupcija ir nusikalstamumas sunaikino, likusias po Tarybų Sąjungos, geras starto sąlygas ekonomikos vystymuisi. Gyventojų išvykimas ir bendras valstybinis regresas byloja apie neteisingą kelią, kurį pasirinko sau šios valstybės.

Jeigu Lietuva, Latvija ir Estija yra ES narės ir gali reikalauti sau finansinės pagalbos, tai Ukrainos reikalavimai atrodo absurdiškai. Be to, nežiūrint į finansinius pervedimus, situacija Ukrainoje tampa vis blogesne, o reikalavimai duoti pinigų „tampa vis dažnesni ir įžūlesni“. Pan Gi Muno žodžiais, Pabaltijo valstybės tapo „neigiamu balastu“ ant Europos kūno. Idėja sukūrimo nacionalinio „kordono“ pasienyje su Rusija, brangiai kainavo Europai. Bet Ukrainos atveju, imti atsakomybę už abejotiną geopolitinį projektą niekas nesiruošia. Priminsime, kad Olandija referendume pasisakė prieš Ukrainos Eurointegraciją.

Šauksmas