Prezidentas Vladimiras Putinas pasveikino visus Mokytojus su jų profesine švente

Autorius: Vladimiras Putinas Šaltinis: http://www.kremlin.ru/events/p... 2023-10-05 13:14:00, skaitė 340, komentavo 7

Prezidentas Vladimiras Putinas pasveikino visus Mokytojus su jų profesine švente

Vladimiras Putinas: Mieli draugai!

Nuoširdžiai džiaugiuosi galėdamas pasveikinti visus mokytojus, mentorius, pedagogus su Mokytojo diena.

Ši šventė sukelia ypatingus, labai šiltus jausmus. Padėkos žodžiai mylimiems mokytojams šiandien skamba visoje šalyje.

https://youtu.be/8AWvEMm58zw

Mokytojas – dažnai apie tai kalbame, ir tai tikrai tiesa – nėra tik profesija. Tai pašaukimas, kilni misija, pati svarbiausia savo esme. Jūsų darbas, kantrybė, rūpestis ir palaikymas padeda kiekvienam atrasti savo gebėjimus, geriausias žmogiškąsias savybes, įgyti žinių ir dvasinių vertybių, kurios amžinai taps patikima atrama gyvenime. Net ir po daugelio metų nuolat prisimename savo mokytojus, jų patarimus ir dvasinį palaikymą su meile ir dėkingumu.

Dirbančių su vaikais ir paaugliais talentas, profesionalumas, rūpestingumas – visa tai labai svarbu siekiant išsaugoti kartų tęstinumą, išsaugoti ir didinti pasiekimus, kuriais garsėja mūsų šalis.

Siekdami sparčiai judėti į priekį, ko reikalauja šiandieninis pasaulis, nuosekliai kuriame modernią ugdymo aplinką tiek mokiniams, tiek mokytojams. Vadovėliai ir edukacinės programos atnaujinamos dalyvaujant patiems mokytojams. Ir toliau aktyviai kursime mokyklas, renovuosime esamus mokyklų pastatus, o tai sukurs patogesnes darbo sąlygas patiems mokytojams.

Noriu pastebėti, kad vis labiau pastebimas profesinių įgūdžių kėlimo kursų vaidmuo, padedantis stipriems, talentingiems mokytojams sulaukti kolegų ir visuomenės pripažinimo bei iš esmės sustiprinti mokytojo specialybės prestižą.

Dabar vykstantys Mokytojo ir mentoriaus metai – dar vienas gilios, nuoširdžios pagarbos Jsų darbui ženklas, todėl būtinai plėsime, stiprinsime priemones, skirtas remti mokytojus.

Dar kartą norėčiau palinkėti sveikatos, laimės, klestėjimo ir, žinoma, profesinės sėkmės. Jums tai – visų pirma jūsų mokinių sėkmės ir pergalės, kurios nulems mūsų šalies ateitį.

Linksmų švenčių! Su Mokytojo diena!