Migrantai jau pakeitė Europą negrįžtamai. Arabų kalba išstumia Europos kalbas

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/migrantai-j... 2016-04-13 08:40:59, skaitė 3222, komentavo 0

Migrantai jau pakeitė Europą negrįžtamai. Arabų kalba išstumia Europos kalbas

Švedija oficialiai neužsiima tyrimais kalbų, kuriomis kalba jos gyventojai. Stokholmo universiteto lingvistas Mikaelis Parkvalas nutarė savistoviai išsiaiškinti, kokia kita kalba Švedijoje yra populiariausia po švedų kalbos. Išstudijavęs daugelio tyrimų statistinius duomenis, Mikaelis Parkvalas padarė išvadą, kad antra pagal populiarumą kalba Švedijoje yra arabų kalba. Švedija ne vienintelė Europos valstybė, kurioje arabų kalba tapo antra pagal populiarumą. Kaip išaiškino Mikaelis Parkvalas, tokia pati situacija susiklostė ir Danijoje. Prancūzijoje ir Olandijoje arabų kalba užima trečią vietą.

Kaip pasikeis Europa po tokios „arabizacijos“, Pravda.Ru korespondentas paklausė politologės ir iranistės Karina Gevorgian.

„Europa jau pasikeitė. Reikalas tame, kad yra migrantai, kurie keičia miestų landšaftą, o yra migrantai, kurie nekeičia miestų landšafto. Taip, armėnai pabėgėliai iš Turkijos, kada pasirodė Europoje, nepakeitė Europos landšafto. Jie įsiliejo. Irano imigracija po 1979 metų revoliucijos irgi integravosi į vietinį koloritą. Ir daro tai ir tie, ir kiti, išlaikydami savo identitetą. Aš galiu pateikti ir kitus pavyzdžius. Sirai, kurdai irgi, iš esmės, nelinkę keisti miestų landšaftą ir siekia integruotis.

O štai nedideliuose Prancūzijos, Vokietijos miesteliuose migrantai sukuria paralelinius miestus. Mano draugo profesoriaus iš Prancūzijos žmoną aš bandžiau išmokyti virti armėnišką vištienos sriubą, o ji pasakė, kad vištą reikia pirkti arabų kvartale. Į šias parduotuvėles eina patys prancūzai, nes ten pigiau, negu ne arabų kvartalo parduotuvėse. Prancūzijoje kalba, kaip žinoma, prancūzų kalba, bet yra ir įvairūs žargonai, argo. Ir, netgi, tokia kalba, kurią sugalvojo arabai paaugliai, jau gimę Prancūzijoje. Ji vadinama „verlan“. Tai apversti prancūziški žodžiai, be to šioje kalboje daug arabizmų. Europa jau pasikeitė negrįžtamai“, – papasakojo Pravda.ru Karine Gevorgian.

Europa sensta, demografinė kreivė eina žemyn. Vokietijoje penki milijonai jaunų žmonių iki 25 metų. Iš jų 2,5 milijono – jaunuoliai.

„Iš jų pusė milijono dar neapsisprendė, kokios jie lyties ir lytinės orientacijos, turint omenyje propagandą ir auklėjimo sistemą. Į Vokietiją per pastaruosius mėnesius atvažiavo 700 tūkstančių jaunuolių, kurie yra laikę rankose ginklą. Štai jums paveikslėlis. Vyksta kultūrinis presingas. Toliau bus kultūrinė ekspansija“, – pateikė situacijos prognozę Pravda. Ru Karina Gevorgian.

Šaltinis

vertė Petras Gulbinskas

Šauksmas