Kariuomenės vadui skaudžiai kirto Lietuvos teisės Minedas

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/kariuomen... 2023-10-06 16:56:00, skaitė 378, komentavo 1

Kariuomenės vadui skaudžiai kirto Lietuvos teisės Minedas

Nepriklausomas Kurlianskio žiniasklaidos tinklo portalas alfa.lt toliau narplioja valstybę sukrėtusį skandalą, susijusį su Lietuvos kariuomenės vado Valdemaro Rupšio ir jo sūnaus drama dėl butpinigių.

„Šiomis dienomis kilo du skandalai, susiję su kariuomenės vadu generolu Valdemaru Rupšiu. Vienas kilo paaiškėjus, kad jis už valstybės skiriamus butpinigius nuomojosi butą iš savo sūnaus, kitas – dėl generolo chamiško bendravimo su žurnalistu, klausinėjusiu jo apie buto nuomą“, - informuojama analitinėje analizėje „Buto nuoma iš sūnaus – tik žiedeliai: kilus skandalui išaiškėjo kariuomenės vadą kompromituojanti paslaptis iš jo praeities“.

Kurlianskio žiniasklaidos tinklas atskleidžia, „išaiškėjo dar vienas dalykas, kurį V. Rupšys iki šiol bandė nuslėpti nuo visuomenės“.

„Visuose viešai prieinamuose šaltiniuose esančiuose V. Rupšio gyvenimo aprašymuose lietuvių ir anglų kalbomis neminima tai, kad, 1985 m. baigęs vidurinę mokyklą, jis įstojo į Rusijoje esančią aukštąją karo mokyklą ir studijavo ten keletą metų“, - šiurpinantys faktai atskleidžiami analizėje.

„Pasak ekspertų, daugiau nei pusė absolventų būdavo paimami į tarnybą KGB – dirbdavo su slapto, itin apsaugoto ryšio sistemomis“, - pranešama analizėje.

Šiuo klausimu pasisakė ir Lietuvos teisės Minedas, buvęs Konstitucinio teismo pirmininkas, dosniai mokesčių mokėtojų pinigais išlaikomos firmos, susidedančios iš vieno žmogaus, „Teisės ir demokratijos centras“ direktorius direktorius Dainius Žalimas.

„Apskritai istorija labai panaši į sukčiavimą čekiukais, o bendravimo su žurnalistais kultūra yra kone zonos lygio. Vis dėlto Novočerkasko karo mokykla permušė NATO koledžų išsilavinimą“, - visuomeniniuose tinkluose skaudžiai kariuomenės vadui kirto šalies teisės Minedas.

Keli susiję:

Dainiaus Žalimo išaiškinimai (dokumentą pasirašė Gražina Ramanauskaitė)

Žalimas atskleidė, kad svarbiausias jo kelionių į Ukraina tikslas – nuvežti pikapus

Žalimas skambtelėjo pavojaus varpu dėl grėsmės translyčiams Lietuvoje