Migrantų riaušes Makedonijos-Graikijos pasienyje surengė etatiniai provokatoriai - Raudonojo kryžiaus "savanoriai"

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/es-riausiu-... 2016-04-14 16:07:48, skaitė 2348, komentavo 0

Migrantų riaušes Makedonijos-Graikijos pasienyje surengė etatiniai provokatoriai - Raudonojo kryžiaus

Kovo viduryje ES „žalieji-aktyvistai“ buvo išprovokavę dramą Idomeni vietovėje, Graikijos-Makedonijos pasienyje, kai upėje paskendo trys migrantai. Paaiškėjo, kad šiomis dienomis vykusios riaušės, kurių metu nukentėjo tiek sienos saugotojai, tiek sieną šturmavę migrantai – riaušininkai, buvo išprovokuotos vis tų pačių ES „riaušių turistų“. Apie tai byloja austrų dienraščio Krone tyrimas.

„Po žiaurių riaušių Graikijos-Makedonijos pasienyje, kur policijos pareigūnai per savaitgalį turėjo malšinti šimtus pabėgėlių su ašarinėmis dujomis ir guminėmis kulkomis iš pagarsėjusios  Idomeni stovyklos, 14 žmonių iš viso buvo suimta dėl šio incidento antradienį Graikijoje“, – rašoma Krone.

Krone sužinojo, kad „tai nėra migrantai“, o yra „pagalbininkai“, kurie ir sukurstė beviltiškas migrantų riaušes.

Per savaitgaly vykusias riaušes buvo sužeista daugiau negu 300 smurtavusių migrantų. Migrantai maištauti buvo kviečiami per Raudonojo Kryžiaus atstovų garsiakalbius.

Graikijos policija po šio smurtinio incidento iš karto pradėjo tyrimą ir pagaliau antradienį suėmė  14 riaušių organizatorių.

Pasak Graikijos valdžios atstovų, tarp sulaikytųjų buvo penki vokiečiai, du britai, du graikai, du švedai ir po vieną žmogų iš Nyderlandų, Portugalijos ir Čekijos Respublikos.

Suimtieji sakė, kad jie buvo “savanoriai”, tačiau paaiškėjo, kad nė vienas iš jų nepriklausė kokiai nors labdaros organizacijai. Visi sulaikytieji buvo nuvežti į vietos policijos nuovadą, kur pas Vokietijos pilietį buvo atrastas peilis, todėl prokuroras jam iškėlė bylą.

Nepaisant areštų antradienį, trečiadienį ir vėl buvo bandoma sukelti riaušes pasienyje. Policija panaudojo specialiąsias priemones ir greitai atstatė tvarką.

Trečiadienį pasienį aplankė Makedonijos prezidentas Georgas Ivanovas su savo kolegomis iš Slovėnijos ir Kroatijos. Jie apžiūrėjo makedonų pabėgėlių stovyklą netoli Gevgelija.

Trečiadienį 500 migrantų iš Idomeni stovyklos buvo perkelta į kitas Graikijos stovyklas. Manoma, tačiau, kad Idomeni stovykloje vis dar lieka 10.000 migrantų.

Šauksmas