Šveicarija nuo pabėgėlių ginsis su tankais

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/sveicarija-... 2016-04-15 21:40:56, skaitė 2783, komentavo 0

Šveicarija nuo pabėgėlių ginsis su tankais

Po to, kai Austrija susiruošė gintis nuo „pabėgėlių“ ir ėmė rekonstruoti Brenerio perėją, Švaicarija irgi susirūpino savo sienos su Italija saugumu ir siunčia į pasienį tankistus , praneša Kronen Zeitung.

Austrijos pradėti darbai Brenerio perėjoje sukėlė kaimynų reakciją. Italija, kuri nevykdo Šengeno sutarties ir į šalį įsileidžia nelegalus, protestuoja prieš teisėtą Austrijos norą laikytis ES įstatymų, šalies konstitucijos ir gintis nuo nelegalių migrantų. Šveicarija, uždarius Brenerio perėją, lieka vieninteliais vartais migrantams iš Italijos į Šiaurės Europą.

„Mes tikimės vasarą pabėgėlių skaičius padidėjimo. Jei Austrija dabar uždaro Brenerr, Šveicarija taps vartais į Šiaurės Europą. Prieš tai, mes turime apsaugoti save”, pasakė Ticino saugumo direktorius Normanas Gobbi.

Tiksliau, norima apsaugoti sieną Ticino, Šveicarija. Tuo tikslu numatoma panaudoti 2,000 Šveicarijos tankų bataliono karių.

Kariuomenė jau parodė savo pasirengimą naudoti pagal “Blick” planą. Pasak Gobbi praeitą savaitę ties Ticino 169 pabėgėlių nelegaliai kirto sieną tarp Italijos ir Šveicarijos. „Pabėgėliai iš esmės naudoja maršrutus ne per oficialius sienos kirtimo punktus. Turime pasirengti dėl galimo pabėgėlių antplūdžio,” pasakė saugumo direktorius.

Šiais metais į Italiją atvyko 50 procentų daugiau migrantų negu pernai. Italijos vyriausybė tikisi, kad šiemet atvyks dvigubai daugiau pabėgėlių, lyginant su 2015 metais. “Tai bus ne be pasekmių Šveicarijoje,” pasakė Gobbi.

šaltinis

Šauksmas