Migracijos krizės pasekmės: pogromai Paryžiuje

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/migracijos-... 2016-04-18 22:40:33, skaitė 2355, komentavo 0

Migracijos krizės pasekmės: pogromai Paryžiuje

Tinkle pasirodė vaizdo įrašai pogromų, kurie įvyko pabėgėlių palapinių miestelyje, esančiame prie metro stoties „Stalingradas“. Ten įvyko aktyvistų ir atvykėlių susirėmimai, kurie po to peraugo į tikrą mūšį. RT korespondentas Garri Fir iš Paryžiaus gyventojų sužinojo, kad panašūs susidūrimai vyksta ne pirmą kartą.


Nepasitenkinimas Prancūzijos valdžios politika peraugo į Occupy stiliaus judėjimą. Jo dalyviai išeina į protesto akcijas jau daugiau negu dvi savaites. Demonstraciją žymioje Paryžiaus aikštėje aplankė buvęs Graikijos finansų ministras Janis Varufakis. Jis  palaikė protestuojančius .

 

„Neleiskite  veltui prapulti energijai. Neleiskite niekam panaudoti ją lipimui karjeros laiptais. Padarykite pradžią permainoms Europoje. Ačiū“, – pakvietė jis susirinkusius. Savo interviu Janis Varufakis pareiškė, kad Europos dydis leidžia jai susidoroti su migracijos krize.

Prancūzijos sostinė taip pat susidūrė su migracijos pasekmėmis: Paryžiuje įvyko nuožmūs pabėgėlių su aktyvistais susidūrimai.

RT korespondentas Garri Fir nuvyko į įvykių vietą ir rekonstravo įvykius. Vienas iš protestuotojų, iš visko sprendžiant, metė kažkokį daiktą į grupę užsieniečių. Pasekmes buvo sunku nuspėti. Po susidūrimų, kurie aiškiai peraugo į rimtas riaušes, liko nuolaužos. Policijai prireikė laiko, kad atskirtų besimušančius. Buvo sužeisti keli policininkai, atvykėliai irgi nukentėjo.

Fir stebėjo, kokiomis blogomis sąlygomis gyvena pabėgėliai. Šio Paryžiaus rajono gyventojai, kurie užjaučia atvykėlius, patys atsidūrė nepavydėtinoje padėtyje. Jie papasakojo RT, kad šie įvykiai buvo ne pirmas panašus susidūrimas, analogiškas incidentas jau vyko prie metro stoties.

„Pabėgėliai jau beveik metus miega gatvėje, tame skaičiuje ir šiame rajone“, – sako vietos gyventoja.

Tai ne vienintelė vieta Paryžiuje, kur atvykėliai įkūrė stovyklą. Jų gana daug.

Nenuostabu, kad po  studentų su policija susidūrimo, o po to atvykėlių su aktyvistais, Prancūzijos vidaus reikalų ministras įsakė imtis nepaprastųjų priemonių, kad nutraukti smurtą sostinėje.

vertė Petras Gulbinskas

Šauksmas