Gyventojų patogumui teismų irgi mažėja – uždaromi Pasvalio teismo rūmai

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/99773/gyventoj... 2023-12-06 19:44:00, skaitė 725, komentavo 2

Gyventojų patogumui teismų irgi mažėja – uždaromi Pasvalio teismo rūmai

Kaip praneša teismai.lt – Pasvalyje uždaromi Pasvalio teismo rūmai, atitinkamai teisminės paslaugos Pasvalyje nebebus teikiamos. Teks vykti į Biržus. Tai siejama su vyriausybės inicijuota „Teismų reforma”, skirta palengvinti žmonėms gyvenimą, teikiant kokybiškesnes paslaugas.

Juk reformos daromos tam, kad reformuojamo objekto būsena taptų geresnė – tiesa? Šiuo atveju paties objekto anksčiau buvusioje vietoje nebelieka. Kiek tai geriau žmonėms – spręsti jiems.

Pasak paskelbto pranešimo, nuo 2024 m. sausio 1 d. Panevėžio apylinkės teismo Pasvalio rūmai bus uždaryti. Panevėžio apylinkės teismo Pasvalio rūmų veiklos [sfera] teritorija bus sujungta su Panevėžio apylinkės teismo Biržų rūmų veiklos teritorija, paliekant tik Biržų rūmus.

Gyventojams siūloma visais klausimais kreiptis į Panevėžio apylinkės teismo Biržų rūmus (Maironio g. 4, Biržai), tel. (8 450) 31 702, el. paštu birzu.rumai@teismas.lt .

Gyventojų patogumui primenama, kad galima naudotis Lietuvos teismų elektroninėmis paslaugomis. Teikti ir gauti dokumentus, rasti dokumentų šablonus, susipažinti su byla ir sekti jos eigą, mokėti žyminį mokestį, teismo paskirtas baudas, bylinėjimosi išlaidas valstybei galite internetu portale e.teismas.lt.” – rašoma paskelbtoje informacijoje.

Kaip ir minėjome, viskas piliečių gerovei – taip ir rašoma pranešime:

„Teismų reforma siekiama, kad piliečiai gautų kokybišką paslaugą – bylas nagrinėtų aukštesnės kvalifikacijos teisėjas, turintis specializaciją,  – tai yra prielaida didesnei vykdomo teisingumo kokybei.”

Tad nenusiminkime – viskas teisingumui ir mūsų patogumui.