Lenkijos valdžia šeimas remia pinigais, Lietuvos – iškrypėlių paradais

Autorius: Petras Gulbinskas Šaltinis: http://sauksmas.lt/lenkijos-va... 2016-05-02 09:36:09, skaitė 2883, komentavo 0

Lenkijos valdžia šeimas remia pinigais, Lietuvos – iškrypėlių paradais

Vasario 16 dieną Lenkijos Prezidentas Andžėjus Duda pasirašė šeimų rėmimo įstatymą „Šeima 500+”. Įstatymas numato, kad nepasiturinčios šeimos už kiekvieną vaiką gaus 500 zlotų (120 eurų) išmoką, pasiturinčios šeimos gaus šią priemoką už antrą ir sekančius vaikus. Tam Lenkijos valdžia skyrę 4,25 milijardus zlotų. Lenkijos Radijas paskelbė informaciją, kaip šia parama galės pasinaudoti užsieniečiai.

Šiandien Lietuvos žmonės masiškai važiuoja apsipirkti į Lenkiją. Gal taip sparčiai blogėjant gyvenimo sąlygoms Lietuvoje ir joms gerėjant Lenkijoje, didėjant ten valdžios rūpesčiui šeima, mes būsime priversti vykti į Lenkiją auginti vaikus?

Programa „Šeima 500+” gali pasinaudoti „Europos Sąjungos, Europos ekonominės zonos ir Šveicarijos piliečiai su sąlyga, kad jie gyvena ir dirba Lenkijoje“, – Lenkijos Radijas cituoja Šeimos, darbo ir socialinės politikos viceministrą Bartošą Marčuką.

Nuo ankstyvo pavasario Lietuvoje renkamos lėšos vasarą įvyksiančiam iškrypėlių paradui, kurį sankcionavo Vilniaus valdžia. Neapeitas pro šalį net olimpinės čempionės Rūtos Meilutytės sportininkų rėmimo fondas. Kad taip vaikais ir šeimomis butų pasirūpinta mūsų Lietuvėlėje, o ne iškrypėlių bachanalijomis!

Petras Gulbinskas

Šauksmas