Kodėl Vakarai bijo Kinijos

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/kodel-vakar... 2016-05-02 09:36:42, skaitė 2677, komentavo 0

Kodėl Vakarai bijo Kinijos

„Egzistuoja kelios labai rimtos problemos, susijusios su Breton Vudo finansiniai pančiais ant viso pasaulio kaklo, kurie dabar veržiasi vis smarkiau ir smarkiau. Šiandien vis daugėja įvykių, kurie veda prie teisingesnio pasaulinių resursų naudojimo“ – mano amerikiečių rašytojas ir tinklapio China Rising autorius Džefas Braunas, gyvenantis Pekine jau keletą metų.

Kinija jau pakankamai ilgą laiką agresyviai kaupia fizinio aukso atsargas. Eilinis žmogus, minimaliai išmanantis pasaulinę brangiųjų metalų rinką, paprastai nekreipia dėmesio į pranešimus apie 1778 tonas sudarančias Kinijos aukso atsargas ir daro taip lengvai, kaip numoja ranka į oficialius pareiškimus apie JAV aukso atsargas.

Turbūt patikimiausias Kinijos aukso atsargų vertinimas pagrįstas Alasderio Makleodo tyrimo duomenimis. Jis padarė išvadą, kad Kinija kaupia auksą savo Centriniame Banke gerokai ilgesnį laiką, nei priimta manyti. Be to, jis daro prielaidą, kad Kinijos aukso atsargos siekia ne mažiau kaip 25 000 tonų.

Visai neseniai Kinija pradėjo vertinti savo auksą Šanchajaus biržoje juaniais. Kol kas niekas nežino, ar padarys tai tiesioginę įtaką Vakarų bankų galimybei tęsti savo negailestingas manipuliacijas aukso rinkoje, tačiau greičiausiai tai bus dar vienas metodiškas Kinijos žingsnis link pakartotinio aukso įvedimo į pasaulinę valiutų sistemą.

Vakarai susidūrė su globaline pertvarka, kurią sumanė Kinija kartu su Rusija, kurios ruošiasi sunaikinti Breton Vude įvestą Vakarų valdomą globalinės finansinės sistemos kontrolę.

Keli galingi statybiniai blokai šioje statyboje jau pakloti į vietas ar netrukus bus pakloti. Sukurtas naujas BRIKS vystymo bankas, kuris atveria savo duris verslui šį mėnesį. Tai bus savotiška alternatyva Tarptautiniam Valiutos Fondui. Azijos infrastruktūros investicijų bankas neseniai išleido 750 milijardų dolerių vertės obligacijas juaniais. Jis laikomas finansine Pasaulio Banko alternatyva.

Svarbiausias numatomas įvykis – tai Kinijos ir Rusijos įvedama prekybos atsiskaitymų sistema, kuri leis dalyviams apeiti SWIFT sistemą ir atsiskaityti prekybiniuose sandėriuose nesinaudojant doleriu.