Džordžo Soroso sūnus, Aleksandras, irgi rūpinsis Ukrainos vaikais

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/99952/dzordzo-... 2023-12-10 19:47:00, skaitė 831, komentavo 4

Džordžo Soroso sūnus, Aleksandras, irgi rūpinsis Ukrainos vaikais

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas susitiko su JAV verslininku ir filantropu, Atviros visuomenės fondo pirmininku Aleksandru Sorosu (Alexander Soros), neseniai perėmusiu  organizacijos valdymą iš savo tėvo Džordžo Soroso (George Soros), apie ką pranešama oficialiame Ukrainos prezidento puslapyje.

Andrijus Jermakas padėkojo Aleksandrui Sorosui už dalyvavimą penktadienį Kijeve vykusiame steigiamajame Tarptautinės koalicijos už Ukrainos vaikų grąžinimą susitikime.

„Jūsų dalyvavimas yra labai svarbus. Tikiuosi, kad koalicija parodys sėkmingo darbo rezultatus”, – sakė Prezidento kanceliarijos vadovas.

Prezidento kanceliarijos vadovas padėkojo už tai, kad buvo priimtas Olenos Zelenskos fondo ir Tarptautinio renesanso fondo bendradarbiavimo memorandumas. Dokumentas pasirašytas Atviros visuomenės fondo iniciatyva.

Pagal Memorandumą 1 mln. dolerių bus skirta Ukrainos vaikams, įskaitant vaikus, augančius daugiavaikėse globėjų šeimose mūsų šalies fronto, deokupuotuose ir nukentėjusiuose regionuose, remti.

Andrijus Jermakas taip pat padėkojo Aleksandrui Sorosui už tai, kad susitikimo metu pasirašė dokumentą, kuriuo įsteigiamas koalicinis bendradarbiavimo memorandumas tarp patarėjos, prezidento įgaliotinės vaikų teisių ir vaikų reabilitacijos klausimais Darjos Herasymčiuk ir Atviros visuomenės fondo (Open Society Foundations).

Šis dokumentas padės kuo veiksmingiau ginti nuo Rusijos Federacijos ginkluotos agresijos nukentėjusių vaikų teises ir padės įgyvendinti Ukrainos prezidento planą „Bring Kids Back UA”, įskaitant priemones, skirtas Rusijos neteisėtai deportuotiems jauniems piliečiams grąžinti.

Prezidento kanceliarijos vadovas pabrėžė, kad svarbu, jog Rusijos vykdomos Ukrainos nepilnamečių deportacijos atvejai būtų viešinami visame pasaulyje. Jo nuomone, prie šio tikslo gali prisidėti knygos su tokių vaikų istorijomis išleidimas ir pasauliniu mastu pripažintų asmenybių įtraukimas į jų grąžinimo į Ukrainą procesą.

Ukrainos pusė taip pat siekia įtraukti religinių organizacijų atstovus į humanitarinių klausimų sprendimą, ypač padedant deportuotų ukrainiečių grąžinimui.

Be to, Andrijus Jermakas informavo Aleksandrą Sorosą apie projektus, kuriais remiami veteranai ir jų reabilitacija. Jis labai teigiamai įvertino Tarptautinio renesanso fondo ir Ukrainos sveikatos apsaugos ministerijos pasirašytą bendradarbiavimo memorandumą, kuris numato bendrą darbą psichologinės reabilitacijos ir psichologinės pagalbos karių šeimoms, dėl karo žuvusių asmenų šeimoms, karo belaisviams ir šalies viduje perkeltiems asmenims srityje. Pagal memorandumą bandomieji projektai bus įgyvendinami dviejose Odesos įstaigose.

„Jūsų šeima (Sorosų – infa.lt past.) daug daro Ukrainai: svarbūs projektai mūsų žmonių apsaugai, demokratijos stiprinimui, Ukrainos valstybės sėkmei”, – sakė Prezidento kanceliarijos vadovas.

Derybininkai taip pat aptarė Ukrainos ekonomikos vystymo galimybes, taip pat klausimus, susijusius su Ukrainos atsigavimu ir atstatymu.