Senoji gvardija Rimvydo Valatkos asmenyje stojosi ginti prekybos monopolistų teisės į KALAFIORUS

Autorius: Andrius Švarplys Šaltinis: https://www.facebook.com/andri... 2016-05-03 11:00:53, skaitė 3206, komentavo 0

Senoji gvardija Rimvydo Valatkos asmenyje stojosi ginti prekybos monopolistų teisės į KALAFIORUS

Na štai, neilgai trukus išlindo ir senoji gvardija. Kaip gi be jos: R. Valatka. Baisu, kaip kyla kainos? O ko jūs tikėjotės, mąstydami kalafiorais?

Pasirodo viskas dėl to, kad M.Draghi iš Europos Centrinio Banko prispausdino trilijoną eurų. Nu, good. Bet kodėl tada Vakarų šalyse kainos dar mažesnės? Ir ne tik kalafijorų. Gal tas trilijonas tiktai į Lietuvą buvo supumpuotas?

Antroji minima priežastis – pasirodo kalti esame mes lietuviai, nes pradėjome labai daug vartoti, turim daug pinigų, todėl užsienio verslininkai nespėja investuoti į verslą ir patenkinti mūsų poreikius, nespėja pirkti naujo krevečių laivelio! Ką apie tai galima pasakyti? smile emoticon

Na ir trečias argumentas – viskas brango jau nuo Kristaus laikų.

Tai apie ką mes kalbam?

Keista, kodėl sunkiajai gvardijai nekyla klausimas - o kur nusėda tas mistinis trilijonas? kaip jis pasiskirsto?

Juk darbo užmokestis tai realiai neaugo, perkamoji galia nedidėjo (šešėlis ar emigrantų pinigai juk čia nesiskaito).

Vadinasi, tas mistinis trilijonas yra įsisavinamas didžiojo verslo ir tai tik dar labiau meta šešėlį dėl kainų augimo piktnaudžiavimo, o ne jį "normaliai" paaiškina.

Bet užvis įdomiausia, kad nei vienas ekonomistas (net tie, kurie draugiški prekybos centrams) net neužsiminė apie jokį trilijoną kaip apie paaiškinantį veiksnį, o čia ateina senasis gerasis Aiškintojas, visų galų Meistras, ir lyg triušį iš skrybėlės ištraukia "trilijono veiksnį".

Ir ką jūs galvojat? Beveik 600 laikų...


Su kiekviena diena gyventi vis linksmiau!