Kur jie visi yra šiandien, kai Ukrainai pagalbos reikia labiausiai?

Autorius: Rūta Janutienė Šaltinis: https://www.facebook.com/ruta.... 2023-12-29 18:36:00, skaitė 1297, komentavo 14

Kur jie visi yra šiandien, kai Ukrainai pagalbos reikia labiausiai?

"Nepriklausoma" žurnalistė Rūta Janutienė savo patetiškame įraše soc.tinkle Facebook klausia:

"Kur jie visi yra šiandien, kai Ukrainai pagalbos reikia labiausiai? Kodėl neužsukamas visas tas "milijardierių", dvigubinančių aukas, LRT, partinės agitacijos mechanizmas, kai senka Ukrainos donorų ryžtas? Kodėl stojo ta spengianti tyla?

Kur ta žadėtoji Lietuvos naujoji, veržlioji užsienio politika, smaigstanti kinkadrebiams pragmatikams moralinius kuoliukus per geopolitikos pelkę? Nejau išsižadėjo dėl Anūko - nereikšmingo eurokomisaro posto?"

Ldienos redakcija atsako Rūtai: jie visi kol kas šiltai, sočiai įsitaisę, nes iki glandų dilgčiojimo čiulpia kotus valdžiažmogiams. Bet patys gudriausi ir atsargiausi jau patyliukais tepa slides iš Lietuvos. Pvz. tas kukliai prie giminių stalo sėdintis 35 metų berniukas, "valstybės kūrėjas" Oleg Šurajev pusmetį intensyviai rašė apie savo psichikos bėdeles, dalinosi sekėjams kaip ant suicido ribos balansuoja, o tuo tarpų paramos Okrainai įveiklinimo kromelį patyliukais perleido broliui, atpyškino kelis stendapus ir nuo naujako jau ganysis bybukas sau smagiai po Dresdeną:

"Jums baigėsi šventės – man baigėsi darbai, pagaliau. Vakar turėjau savo paskutinį šiais metais stand up šou, greit išleisiu jį video formate. Nuo sausio išvarau su partnere į Dresdeną – ji ten stato spektaklį, kas mano galva yra didelis dalykas, todėl noriu pabūti tvirtu užnugariu, palaikyti morališkai ir emociškai. Taip pat noriu parašyti didelį darbą, protingai suplanuoti darbus su fondu ir Ukrainos palaikymu bei paskirstyti resursus socialiniam darbui Lietuvoje: norim daryti dirbtuves vaikams, mokyti montuoti, iliustruoti, piešti, kurti dalykus ir protingai ir efektyviai komunikuoti su išliekamąja verte. Noriu skirt ir daugiau resursų nemokamai edukacijai. Pavyzdžiui, knygos: yra daug autorių, kurių darbai nėra išversti į lietuvių kalbą, ir tai fundamentalūs darbai, kurie turi aukštą humanitarinę vertę."

Viskas būtų gražu, faina, nu bet kaip apsaugoti Lietuvos vaikus nuo to bybčiulpio - mes nežinome. Apie kitus veikėjus, jų nuveiktus darbuis ir naujausius būdus išsisukti nuo atsakomybės planuojame paskelbti viešindami mūsų atlikto tyrimo medžiagą. Po naujako bus karšta, draugai!