Pabėgėliai žudo austrus

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://ldiena.lt... 2016-05-07 07:16:23, skaitė 1732, komentavo 1

Pabėgėliai žudo austrus

 

Austrai nebegali jaustis saugūs savo šalyje. 21 metų pabėgėlis iš Kenijos, su geležiniu strypu Vienoje žiauriai nužudė 54 metų moterį, tai sukrėtė Austriją. Pirmą kartą per daugelį metų Austrijoje auga nusikalstamumas, praneša dienraštis Krone. To priežastis – pabėgėliai, kurie žudo ir prievartauja austrus, juos plėšia, prekiauja narkotikais.

Dar nepilnai apdorota pabėgėlių nusikaltimų statistika, Austrijos VRM ministro Wolfgango Sobotkos žodžiais leidžia teigti, kad nusikalstamumas Austrijoje „gerokai padidėjo“.

Vis daugiau ir daugiau nusikaltimų padaro prieglobsčio prašytojai.

Austrijos VRM pažymėjo, kad yra tendencija didėjimo vagysčių, kūno sužalojimų ir prekybos narkotikais nusikaltimų, kuriuos padaro „prieglobsčio prašytojai“. Apie tai papasakojo ministras ORF radijui.

Šokiruojanti pabėgėlių nusikaltimų statistika ir nelegalo iš Kenijos įvykdyta žmogžudystė, privertė Austrijos politikus sukrusti.

Kenijos ambasadorius Gitonga, kuris buvo iškviestas pasiaiškinti dėl minėto Kenijos piliečio nusikaltimo pasakė, kad nelegalių migrantų deportacija "tik logistikos klausimas“. "Jei žmogus turi būti deportuotas, turite tik siųsti atgal ir mes priimame. Štai ir viskas."

Austrija numato greičiau deportuoti „pabėgėlius“.

FAYMANN: ruošiamas „priemonių paketas nuo smurto“.

Austrijos kancleris Werneris FAYMANN penktadienį pranešė, kad ruošiamas "priemonių paketas nuo smurto". Trėmimai atmestų prieglobsčio prašytojų, jo žodžiais, bus „valdomi nuosekliai“. Kancleris pripažino, kad supranta gyventojų baimę ir situacijos neapibrėžtumą.

65 metų nužudytosios vyras Francas ir jos šuniukai Liza ir Balu vis dar laukia

Puse dešimtos vakare nužudytoji išėjo iš namų darbo reikalais. Ji daugelį metų dirbo valymo paslaugų teikimo srityje ir už tai buvo apdovanota daugybe pagyrimo raštų ir diplomų. Jos kelias vedė pro bukmekerių kontoras, kur jos  ir laukė juodoji mirtis iš Kenijos. Moteriai serijinis žudikas sudavė dešimt mirtinų smūgių su geležiniu strypu. Pasimetęs nužudytosios vyras ir dvi augintinės kalytės Liza ir Balu vis dar laukia, gal išgirs savo mylimą draugę atidarant duris, papasakojo Krone žurnalistė, apsilankiusi nužudytosios namuose.