Išsigimimas. Šunų ir kačių prieglaudai 2,7 milijono, neįgaliam seneliui - lėkštė sriubos savaitei

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2024-01-09 16:00:00, skaitė 1127, komentavo 9

Išsigimimas. Šunų ir kačių prieglaudai  2,7 milijono, neįgaliam seneliui - lėkštė sriubos savaitei

2023 m. gruodžio 21 d. pirmoji ponia Diana Nausėdienė dalyvavo Vilniaus Katedros aikštėje vykusioje maltiečių rengiamoje kasmetinėje senelių paramos akcijoje „Maltiečių sriuba“. Prieš tai, gruodžio 17 d., vyko LRT  labdaros koncertas, buvo renkami pinigai badaujantiems seneliams. Jų Lietuvoje 3000. Skurdas sukrečiantis! Vienas iš paramos gavėjų pasakojo, kad jis sriubos davinį padalija į penkias dalis! Savaitei! Buvo pasakojama apie senelius, kurių pensija tesiekia 280 ir 300 eurų. Po vaistų pirkimo daugumai jų nelieka pinigų maistui. Paminėtas Antanas, kurio pajamos - vos 200 eurų!

Neįsivaizduojamas siaubas Europos centre!

O kaip reaguoja valdžia? Beveik pasidvigubina sau atlyginimus! Dr.M.Starkevičūtė video (17:20)  pasakė: 

Nepaisant didžiulių rezervų žmonėms nemokamos pensijos ir nekompensuojami vaistai. (...) Seimas, ministerijos pasikėlė sau atlyginimus...Jie nesurenka mokesčių, todėl atima iš pensininkų ir ligonių...

Pridedu ir iliustraciją iš FB, įrodančią išsigimusios valdžios meilę patiems sau: 

414484235_2011456755889968_7250943329643732341_n.jpg

 Vilniaus miestas, jo meras konservatnikas V.Benkunskas, su lakuotu kuodu, neranda pinigų badaujantiems seneliams, benamiams (grupė vilniečių ir vėl žiemoja prie Neries, netoli Šilo tilto), nėra pinigų butams, kuriuos galimai susprogdino Vilniaus svečias, vienas iš tų, kuriems leista rinkti mums merus. (Informacija slepiama, todėl galimos įvairios interpretacijos). Nėra pinigų vaikų darželiams statyti. Problemų mieste begalė, begalė skurdo, bet štai pamatau per LNK pribloškiantį reportažą apie naują šunų ir kačių prieglaudą. Madeinvilnius.lt parašė apie šią puotą maro metu:

"Pirmadienį po rekonstrukcijos duris atvėrė Vilniaus gyvūnų globos namai. Pasak įstaigos vadovų, dabar pastate įvestas šildymas, sutvarkytos vandens bei nuotekų sistemos, taip pat išlietos grindys, gyvūnams pastatyti nauji Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos rekomendacines normas atitinkantys voljerai, įkurti priežiūros bei gydymo, sterilizacijos kabinetai. Visa tai savivaldybei atsiėjo per 2,7 mln. eurų. „Visur yra šildomos grindys, voljerai vienas nuo kito atitverti pertvaromis, stiklai voljerų apačioje tonuoti, kad gyvūnai vienas kito nematytų ir nepatirtų didesnio streso ir nenorėtų vienas kito užpulti“, – žurnalistams teigė įstaigos vadovė Agnė Žėbienė. Pasak vadovės, šiuo metu globos namuose priglausti 33 šunys ir 29 katės – tai sudaro apie sudaro apie 40 proc. vietų globos namuose. Iš viso atnaujintose patalpose galės būti apgyvendinta iki 100 šunų ir kačių, veiks laukinių gyvūnų sterilizacijos kabinetas. 

Sostinės meras Valdas Benkunskas pažymi, jog naujose patalpose taip pat vyks ir edukacinės veiklos. „Po rekonstrukcijos atsiveria erdvės, kurias galima vadinti aukščiausio lygio, kurios atitinka visus moderniausius gyvūnų priežiūros ir globos standartus. Vilniaus miestas kartu su savivaldybės įmone „Grinda“ investavo beveik 2,7 mln. eurų į šito pastato rekonstrukciją“, – teigė Vilniaus miesto meras V. Benkunskas. 

AVvXsEjicNFSyo5cS-MscnCtWhXLRRGr2mXGkKgLjTIRlGfqJpc8Fxk6_FhP781sXTh0acfrR-msOQYpk1FJh6TAuh6xtYnIPXzsEBHJodgTq7vLePc_cS6V1zzSbQgFtKDCXiCaIrLh3pDpzCm9tWahqmsezNRWdAGG_d6Fjl1obxq6zbtvSedNbv6WfT_glirm

Lietuvos Rytas (nuotrauka aukščiau) paskelbė reportažą, kuriame yra ir video.

Mano nuomone, kažkas negerai su mūsų valdžios smegenimis, o gal tokį elgesį lemia tai, kad seneliai-ubagai vis dar kalba, gali kai kam kai ką papasakoti, o kačiukai ir šuniukai niekam nieko nepasakys, nepapasakos, kaip lakuotagalvis vaikinas su sėbrais vagia miesto pinigus? Mane taip galvoti verčia afera su 5 litrų konteineriukais "maisto atliekoms" ir oranžiniais maišiukais, tęsiami miesto naikintojo Šimašiaus (buvusio teistos partijos vieno iš lyderių) darbai. Stebiu-neatsistebiu, kaip greta mano namų tiesiamas ir niekaip nenutiesiamas už ES pinigus dviračių-automobilių kelias! Jis dar nepastatytas, o jau vietomis remontuotas ir vėl griuvantis į Nerį, aptvertas paskirties neturinčiomis tvoromis.

Hipertrofuota meilė šunims, katėms ir nemeilė žmogui, manau, rodo mūsų valdžios visišką moralinį ir protinį neįgalumą. Tokie moraliniai degeneratai, nesugebantys rinktis veiklos prioritetų, mano įsitikinimu, negali vadovauti miestui, valstybei.