Baltarusijos opoziciją Lietuvoje stebi budri Lentvario marginalo Valdo Bartkevičiaus akis

Autorius: Valdas Bartkevičius Šaltinis: https://www.facebook.com/val.b... 2024-01-12 14:32:00, skaitė 677, komentavo 4

Baltarusijos opoziciją Lietuvoje stebi budri Lentvario marginalo Valdo Bartkevičiaus akis

Vakar vakare bičiulis iš Ukrainos Аляксей Францкевіч paklausė ar daug buvo jo tautiečių Simono Daukanto aikštėje su balta-raudona-balta vėliavomis, kas iš opozicijos atstovų buvo svečių tarpe prie diplomatų korpuso atstovų prie LR Prezidento rūmų? O jei nebuvo ten, tai gal Ukrainos namuose, kur buvo susitikimas su diaspora, į kurį taip pat rinkosi ambasadoriai.

Taip, buvo viena vėliava, tą žmogų pažįstu asmeniškai, kaip ir daugelį politinių pabėgėlių. Taip, Volodimiras Zelenskis kalbėjo, kad mums visiems reikalinga nepriklausoma Baltarusija, nes tik kartu galime laimėti prieš blogio imperiją…

Kartu. Bet o tačiau, nei vieno iš gudų oficialios opozicijos atstovų nemačiau, nei prie VIP’ų, nei minioje. Nebuvo jų ir Ukrainos namuose. Dėl LR Seimo nedrįstu to teigti, bes fiziškai ten in person negalėjau būti. Nebuvo niekur matomi čia reziduojantys “gerieji rusai”, nors JE Gitanas Nausėda jau įsirašė į rusofilų gretas, gindamas mokyklas okupantų kalba.

Gudai kaunasi su ginklu rankose Ukrainoje ne tik už Ukrainą, bet ir savo paliktus namus, tik taip įmanoma laimėti prieš okupantus ir gauleiterius. Kai V.Zelenskis sako, kad jokios derybos neįmanomos su okupantais, nes tiesiog tai neįmanoma kol jie nenugalėti, tą patį būtina sakyti ir apie Baltarusiją, nes jos diktatorius niekada nei klausys silpnesnius už save, nei vykdys bet kokius opozijos norus, kuri neturi jokių įtakos ar jėgos svertų šalyje iš kurios juos išstūmė. Vienintelis jų veiklos rezultatas tik daug gražių nuotraukų ir nulis rezultato.

Deja, bet protesto 2020 istoriją čia galima ir užbaigti, nes jie pralaimėjo jau tuomet.