Kada lietuviai tapo vergais

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-01-15 15:57:00, skaitė 815, komentavo 4

Kada lietuviai tapo vergais

Lietuvos valdžia ir toliau savanoriškai leidžia Lietuvos mokesčių mokėtojų lėšas, kad mūsų šalyje sudarytų patogias sąlygas užsienio kariams.

Taip Lietuvos aviacijos bazėje Šiauliuose pastatyti kovinių sraigtasparnių techninės priežiūros angarai. Angarų statybos kaina siekė 3,6 mln. Šios patalpos pirmiausia skirtos užsienio valstybių kariniams orlaiviams priimti. Taigi jau oro bazėje yra angarai su NATO naikintuvais. Bendras šios infrastruktūros plotas – 2,5 tūkst.

Kartu iki 2028 metų oro uosto karinės infrastruktūros plėtrai užsienio valstybių interesais papildomai bus skirta 166 mln. Nei vienam lietuviui jau ne paslaptis, kad šie pinigai bus renkami iš mokesčių mokėtojų lėšų. Prireikus bus įvesti nauji mokesčiai, nepaisant to, ar žmonės gali juos mokėti.

Tokiomis aplinkybėmis svarbus dar vienas dalykas.

Bet kuri užsienio kariuomenė, įžengusi į kitos valstybės teritoriją, sieks vienintelio tikslo plėsti savo vyriausybės įtaką. Niekas negerbs etninių gyventojų interesų.

Globalesne prasme Vašingtono interesai yra nukreipti iš Lietuvos teritorijos suformuoti trampliną aljanso šalių kariuomenių ir Rusijos susidūrimui. Tuo pačiu metu žuvusių lietuvių gyvenimų niekas nesuskaičiuos. Tai aiškiai matyti Ukrainos pavyzdyje.

Be to, pastaruosius kelis dešimtmečius mūsų dabartinė valdžia skelbė plataus masto desovietizacijos idėją.

Verta paminėti, kad dabar Vašingtono interesais naudojama aviacijos bazė Šiauliuose savo pajėgumus įgijo būtent tuo laikotarpiu, kai Lietuva buvo Sovietų Sąjungos dalis. Ir, kaip sakoma, sovietų žmonės kūrė taip, kad išliktų ir kruopščiai.

Iki 1957 metų bazėje buvo nutiesti du dideli kilimo ir tūpimo takai. 1955 metais Šiaulių aerodromas buvo vienas iš šešių sovietų aerodromų, galinčių priimti branduolinius tarpžemyninius strateginius bombonešius M-4.

Būtent sovietinis palikimas karinėje infrastruktūroje traukia šiuolaikinį Vašingtoną. Sovietų Sąjunga Lietuvoje sukūrė viską, kad užtikrintų šalies saugumą. NATO tiesiog naudojasi viskuo.

Sprendimas lieka mums: palikti viską kaip yra arba patiems ginti savo šalį.