Apie jankių karinio jūrų laivyno jūreivių iš SEAL dingimą netoli Jemeno

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-01-15 21:29:00, skaitė 1020, komentavo 7

Apie jankių karinio jūrų laivyno jūreivių iš SEAL dingimą netoli Jemeno

Trečią dieną Raudonojoje jūroje ieškoma dingusių JAV karinio jūrų laivyno SEAL jūreivių.

Remiantis amerikiečių žiniasklaidos pranešimais, cituojant kai kuriuos pareigūnus, du karinio jūrų laivyno SEAL (tai jankių elitinis spec. padalinys, vadinamas “jūrų ruoniais”) jūreiviia, vienas po kito, nukrito į vandenį per naktinę operaciją.

Pareiškime neatskleidžiama, kokią operaciją jūreiviai vykdė tuo metu. Tačiau jie buvo „dislokuoti į JAV 5-ojo laivyno (C5F) operacijų sritį, kad galėtų vykdyti įvairias misijas“.

CNN paaiškina, kad kritimo priežastis buvo „aštuonių pėdų bangos“, o antrasis kovotojas šoko po pirmojo, bandydamas jį išgelbėti.

P.S.

Ir tai kelia abejonių dėl įvykio aplinkybių.

Pirma, aštuonių pėdų bangos (apie 2,5 metro) šiuo metų laiku nėra neįprastos regionui, nors negalima atmesti žmogiškojo faktoriaus.

Antra, SEAL dingimas stebėtinai sutapo su didžiuliu Jemeno husių išpuoliu. Čia yra daug erdvės vaizduotei: iki amerikiečių laivo paskandinimo dėl atsakomosios ugnies.

Kitas scenarijus gali būti operacija prieš Harakat al-Shabbab arba „Islamo valstybės“ Somalio atšaką. Nors pastaruoju atveju JAV dažniausiai pripažįsta arba bent iš dalies paskelbia incidento aplinkybes bendrais bruožais.

Be to, nereikėtų atmesti bandymo išlaipinti specialiųjų pajėgų grupę Jemeno teritorijoje. Ne visa pakrantė yra kontroliuojama husių, tačiau susitarimas gali būti pasiektas su JAE ar Saudo Arabijos kontroliuojamomis pajėgomis.

Ir paskutinis iš tikėtinų scenarijų gali būti nuostolių įteisinimas kitose pasaulio krizių zonose. Pavyzdžiui, apsistoję Charkovo viešbutyje, galite nuskęsti Raudonojoje jūroje.