JAV „kriptovaliutų fondo” kūrėjams pareikšti kaltinimai sukčiavus 1,89 mlrd. dolerių sumai

Autorius: Infa.lt Šaltinis: https://infa.lt/102249/jav-kri... 2024-01-30 22:52:00, skaitė 803, komentavo 0

JAV „kriptovaliutų fondo” kūrėjams pareikšti kaltinimai sukčiavus 1,89 mlrd. dolerių sumai

JAV Teisingumo departamentas pateikė kaltinimus sukčiavimu kriptovaliutų fondo „HyperFund” (dar žinomo kaip „HyperTech”, „HyperCapital”, „HyperVerse” arba „HyperNation”) kūrėjams ir organizatoriams.

Byloje kaltinimai pateikti trims asmenims: australui Samui Lee, gyvenančiam Dubajuje, taip pat JAV piliečiams Rodney Burtonui (kuris buvo sulaikytas sausio pradžioje) ir Brendai Chung. Pastaroji pripažino savo kaltę.

Pasak JAV Teisingumo Teismo, kaltinamieji sukūrė ir internete reklamavo kriptovaliutos fondą, žadėdami investuotojams kasdien duoti nuo 0,5 iki 1% pasyvių pajamų, kurios būtų buvusios gaunamos tol, kol jų indėliai padvigubėtų ar net patrigubėtų.

Palūkanų mokėjimą buvo žadama dengti iš didelio masto bitkoinų kasybos. Iš tikrųjų fondas nevykdė jokių elektroninių kriptovaliutų gavybos operacijų.

Be to, fondas realiai neegzistavo nė vienu iš minėtų pavadinimų.

Projektas niekur nebuvo įregistruotas kaip juridinis asmuo. Schemos organizatoriai tiesiog internete paleido svetainę, o investuotojų lėšos buvo pervedamos į asmenines sukčių kriptovaliutų pinigines.

2021 m. liepą fiktyvus fondas pradėjo blokuoti naudotojams galimybę atsiimti lėšas. Teisingumo departamento duomenimis, investuotojai dėl nesąžiningų sukčių veiksmų iš viso prarado 1,89 mlrd. dolerių.

Visiems kaltinamiesiems gresia iki penkerių metų kalėjimo.