Ukraina pralaimėjo bylą prieš Rusiją Tarptautiniame teisme – Žalimas teigia, kad ne

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/ukraina-p... 2024-02-05 03:29:00, skaitė 991, komentavo 4

Ukraina pralaimėjo bylą prieš Rusiją Tarptautiniame teisme – Žalimas teigia, kad ne

Jungtinių Tautų aukščiausiasis teismas sausio 31 d. iš esmės atmetė Ukrainos teiginius, kad Rusija finansavo „terorizmą“ Rytų Ukrainoje, tik nurodydamas, kad Maskva neištyrė įtariamų pažeidimų, skelbia nepriklausoma užsakomoji Lietuvos žiniasklaida.

Jūs dėmesiui teisininko Stanislovo Tomo komentaras.

Kitokios nuomonės šiuo klausimu laikosi aktyvus Rusijos propagandos platintojas, Prezidento ir Europos Parlamento nario pareigų vienu metu siekiantis nukentėjusysis, dosniai mokesčių mokėtojų pinigais išlaikomos firmos iš vieno žmogaus direktorius, pikapų į Ukrainą gabentojas, buvęs Konstitucinio teismo pirmininkas, Laisvės džiaugsmo partijos kandidatas Dainius Žalimas.

Pasak vyriškio „pralaimėjimu to nepavadinsi, nes TTT atmetė daugumą Rusijos preliminarių prieštaravimų dėl jurisdikcijos, pavyzdžiui, kad tariamai nėra ginčo, pateikti tariamai nauji Ukrainos reikalavimai, Teismo sprendimas tariamai neturės praktinės reikšmės, tariamai neleistina pareiškėjui prašyti pripažinimo, jog jis nepažeidė teisės, tariamai piktnaudžiauta procesu“.

„Taigi TTT tęs bylos nagrinėjimą konstatavęs turįs jurisdikciją nustatyti, ar Ukraina vykdė genocidą jai priklausančiose Donecko ir Luhansko srityse. Kitaip tariant, Teismas galės paskelbti, jog Rusijos deklaruotas pretekstas pradėti plataus masto invaziją 2022 m. vasario 24 d. neturėjo jokio pagrindo.
Kita vertus, tai tikrai nėra pergalė. Nes TTT spręs tik dėl to, ar Ukraina nepažeidė įsipareigojimų pagal Genocido konvenciją“, - visuomeniniuose tinkluose išaiškino D. Žalimas.

Su visa D. Žalimo analitine analize galima susipažinti ČIA.

skirt.png

Dažniausiai Lietuvoje nepageidaujama ar, neretai, tiesiog draudžiama publicistika ir dokumentika – kiekvieną dieną rodoma „ekspertai.LIVE“ kanale.