Socialiniai zombiai

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/socialiniai... 2016-05-13 23:43:04, skaitė 2220, komentavo 0

Socialiniai zombiai

Daugumos žmonių gyvenimas primena nesibaigiantį voverės bėgimą rate. Anksti atsikelia, stovi kamščiuose pakeliui į darbą, aštuonios valandos vergovės ofise su pietų pertrauka, vėl kamščiai, vakaras su alumi ir televizoriumi ar internetu, girtas penktadienis, prekybos centras savaitgalį su šeima… Atostogos, valstybinės šventės, vasara, gimtadieniai, Naujieji Metai ir vėl viskas iš naujo.

Socialiniai zombiai gyvena pagal principą „Vartok, dauginkis, gyvenk dėl išeiginių“ (Consume, Reproduce, Live for the Weekend!). Arba „Vartok, dirbk, dvėsk“, jeigu kalbėti grubiau. Darbo rutina, paskui poilsis priešais monitorių ar girtoje kompanijoje, ar besivaikant naujų pirkinių, porcijos sekso ir pramogų, o ryte vėl į darbą ir taip be pabaigos.

Jie gyvena laukdami, kol baigs mokyklą, paskui universitetą, paskui laukia vestuvių, visas gyvenimas praeina belaukiant pensijos ir kreditų padengimo, gimsta ir užauga vaikai, kurie irgi lauks, kol baigs mokyklą, paskui – universitetą, paskui susituoks, pradės mokėti ipotekos įnašus, paaugs jau jų vaikai, kurie irgi gyvens pagal šį paprastą ir griežtą scenarijų…

Daugelio jų pasaulis stovi ant trijų banginių – siekio dominuoti, lytinio pasitenkinimo ir troškimo skaniai bei sočiai gyventi. Valdžia, seksas, pinigai – tai šiuolaikinės religijos sudėtinės dalys, trys kabliukai, kuriais žmones sužvejojo Matrica, trys parazitai, siurbiantys žmonių energiją, sistemos „degalai“. Šie trys elementai, kaip trys pasakų slibino galvos, vienas su kitu susiję, vienas kitą maitina ir palaiko. Vieno elemento sustiprėjimas pasotina kitą ir t.t.

Tikroji vertė slypi ne išoriškų tikslų siekime, tai ne automobilio modelis, ne gyvenamo būsto plotas, ne madingi skudurai, ne suma banko sąskaitoje ir ne tai, su kiek moterų permiegojai. Tikroji tavo vertė yra tai, kas liks po tavo mirties. Tai žmogaus gyvenimo ir darbo vaisiai.

Išoriška gerovė nesukuria vidinės laimės, toks žmogus nesijaus patenkintas, kad ir kokiais turtais neapsikrautų. Būtent dėl to nemažai verslininkų, politikų ar šou žvaigždžių bando užgožti savo vidinį vakuumą alkoholiu, narkotikais ir seksualiniais iškrypimais, apie kuriuos taip mėgsta pasakoti žiniasklaida, vaizduodama tokį laiko leidimą kaip „gražų gyvenimą“.

Kalbant paprasčiau ir trumpiau, reikia siekti ne pasisekimo, o to, kad tavo gyvenimas turėtų kažkokią prasmę.