Anušauskas pažadėjo, kad bus suteiktos dar komfortiškesnės sąlygos JAV kariams

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/anusauska... 2024-02-22 18:52:00, skaitė 959, komentavo 7

Anušauskas pažadėjo, kad bus suteiktos dar komfortiškesnės sąlygos JAV kariams

Krašto apsaugos ministras, labiau žinomas kaip anušauskinių KGB sąrašų skelbėjas, Arvydas Anušauskas susitiko su naujai paskirta Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadore Kara McDonald ir aptarė regiono saugumo situaciją bei aktualiausius dvišalio bendradarbiavimo atgrasymo srityje klausimus.

A. Anušauskas pabrėžė, kad „tolesnis nepertraukiamas JAV kovinių pajėgų buvimas Lietuvoje yra Krašto apsaugos ministerijos prioritetas, todėl dedamos pastangos gerinti karinę infrastruktūrą ir suteikti sąjungininkų kariams visą reikalingą priimančiosios šalies paramą“.

„Atvykote į Lietuvą įtemptu laiku, kai mūsų regione netrūksta saugumo iššūkių. Jūsų paramą ir buvimą jaučiame, mūsų bendradarbiavimas yra glaudus kaip niekada. Greitu metu, išplėtus karinę infrastruktūrą, tikimės geriau atliepti Lietuvos ir sąjungininkų karinio rengimo poreikius. Suteiksime JAV kariams geresnes sąlygas ir naują infrastruktūrą“, – amerikietei papasakojo A. Anušauskas.

Susitikimo metu šalies atgrasymo lyderis padėkojo už nuolatinę JAV paramą Baltijos šalių pajėgumų plėtojimui, kuri pasak A. Anušausko, „didina atgrasymą mūsų regione ir leidžia greitinti trūkstamų pajėgumų vystymą“.

Su ambasadore taip pat buvo aptarta parama Ukrainai.

„Buvo malonu susitikti su ministru Anušausku ir pakartoti, kad Jungtinės Valstijos yra tvirtai įsipareigojusios transatlantiniam saugumui ir mūsų sąjungininkei Lietuvai. Sveikiname Lietuvos investicijas į savo kariuomenės modernizavimą ir reikšmingą pagalbą Ukrainai. Taip pat vertiname Lietuvos, kaip priimančiosios šalies, svetingumą Pabradės poligone dislokuotiems rotaciniams JAV kariuomenės daliniams“, - po susitikimo pasakė K. McDonald.

JAV – viena pagrindinių atgrasymo įrangos pardavėjų Lietuvai, taip pat viena pagrindinių Baltijos regiono saugumą užtikrinančių sąjungininkių.

Susiję:

Anušauskas paneigė prokremlišką nuomonę, esą Europoje juntamos pasidavimo nuotaikos

Daugiau informacijos apie Rusijos atgrasymą visada rasite ekspertai.eu skiltyje „Karas ir taika“.