Tučkutė: Lietuva ir toliau aktyviai dės pastangas, kad CRRT pasirengimo ir įgūdžių lygis augtų

Autorius: Ekspertai.eu Šaltinis: https://ekspertai.eu/tuckuteli... 2024-02-22 18:41:00, skaitė 980, komentavo 1

Tučkutė: Lietuva ir toliau aktyviai dės pastangas, kad CRRT pasirengimo ir įgūdžių lygis augtų

Krašto apsaugos viceministrė Greta Monika Tučkutė.

Lietuva susigrąžino pirmininkavimą Europos Sąjungos kibernetinėms greitojo reagavimo pajėgoms, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Informuojama, kad „nuolat šį projektą valdanti Lietuva šiemet antrą kartą perėmė į savo rankas ir pirmininkavimą projekto tarybai – devynios CRRT šalys pirmininkavimą tarybai kasmet viena iš kitos perima rotaciniu principu“.

Krašto apsaugos ministerijoje vasario 20 d. įvyko šeštasis ES kibernetinių greitojo reagavimo pajėgų tarybos, projekto techninių ekspertų ir stebėtojų susitikimas.

Susitikimo dalyvius pasveikinusi Krašto apsaugos viceministrė Greta Monika Tučkutė pabrėžė, kad CRRT komanda nuo 2021 metų yra pasiekusi pilną operacinį pajėgumą ir pasirengusi reaguoti į skirtingus kibernetinius incidentus, didinti ES ir partnerių atsparumą.

Pasak viceministrės, šios pajėgos gali nuveikti dar daugiau – būti aktyvesnės ir matomesnės visoje ES ir už jos ribų.

„Šiemet CRRT tarybai vadovaujanti Lietuva yra paruošusi pajėgoms ambicingą veiklos planą, kuris apima įvairias pajėgų aktyvavimo galimybes, pratybas, techninių ekspertų mokymus ir kita. Be to, 2024 metais tikimės į projektą pritraukti keletą naujų valstybių narių. Lietuva ir toliau aktyviai dės pastangas, kad CRRT pasirengimo ir įgūdžių lygis augtų“, - atskleidė G. M. Tučkutė.

Moteris pridūrė, kad „pastaraisiais metais CRRT pajėgumas buvo sėkmingai išbandytas teikiant paramą tokioms ES šalims partnerėms kaip Ukraina ir Moldova, taip pat ES karinei mokymo misijai Mozambike“.

P. S.

M. G. Tučkutė yra garsaus, valstybės vadovo Vytauto Landsbergio disidento Andriaus Tučkaus dukra.

Jūsų dėmesiui, istorinė disidentinio judėjimo dalyvio A. Tučkaus kalba, pasakyta Garliavoje likus vos kelioms dienoms iki Deimantės Kedytės pagrobimo, kuriam vadovavo tuometinis policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis, valstybės vardu. Tuo metu disidentas A. Tučkus dirbo tuometinio europarlamentaro pareigas ėjusio V. Landsbergio patarėju.