Oleg Šurtajev atsiriboja nuo premjerės, realiausios kandidatės į prezidentes Ingridos Šimonytės

Autorius: Oleg Surajev Šaltinis: https://www.facebook.com/suraj... 2024-03-04 19:43:00, skaitė 1023, komentavo 11

Oleg Šurtajev atsiriboja nuo premjerės, realiausios kandidatės į prezidentes Ingridos Šimonytės

Labai juokingas politinis žanras - šūkiai. Iškart sakau: mane kvietė į Ingridos Šimonytės programos pristatymą, tačiau aš negalėjau ir nenorėjau dėl kelių priežasčių:

- Mane jau emociškai supiso ta „Šimonytes patarėjas“ propaganda. Jei norit kritikuoti ir duchint Šimonytę – prašom, jei norit duchint mane – prašom, aš mielai priimsiu, nes tokios viešosios erdvės taisyklės. Tu kalbi gan tiesmukai ir griežtai, su keiksmažodžiais, todėl į tavo pusę eina tokia pati reakcija. Ką pasėji, ta ir pjauni. Bet plakti mane su Šimonyte – labai juokinga, nes paskutiniu metu pats gana komiškai žiūriu į visus politikus, nes po 2 metų karo Ukrainoje matau, kad beveik niekas nepajudėjo, nėra naujų įstatymų ir Seimo dauguma tiesiog bijo keisti status quo. Plius tikrai juokinga, kai netyčia gauni putino šūkį is savo protingų, viską žinančių patarėjų. Net jei ir mylit Ingridą – nu jūs negalit nesuprast visos ironijos ir situacijos komiškumo.

- Bet dabar objektyviai ir rimtai, be trolinimo: ar suprantat, kas didžiausia manipuliacija yra lyginti putino rusiją su Lietuva ir Šimonytės šūkiu? Praėjo pandemija – jokių laisvę ribojančių įstatymų ir autoritarinio kalėjimo Lietuvoje nėra. Jei Vėgėlė šneka šūdus, gauna šūdus atgal. Jei ir Ingridos komanda kalba šūdus, irgi gauna šūdus atgal. Bet man asmeniškai čia jau politinio skonio ir nuomonės klausimas: Ingrida intelektualiai nėra baisi manipuliatorė kaip Vėgėlė, tarkim. Bet kokiu atveju, lygint putino motyvus ir sistemą su demokratija ir Ingridos komandos komunikaciniu apsišikimu yra absurdas ir juokinga. Taip, Ingrida užpuolė Ukrainą ir vykdo genocidą, aha aha. Idiotai, manipuliatoriai.

- Konservatoriai ir Laisvės partija yra juokingi, būna labai durni (kaip ir mes visi) naudoja politinį PR ir žaidžia politiką. Bet motyvacija jų visai kitokia nei Vėgėlės. Jie bent nepasakoja apie pasaulio sąmokslus ir kaip mums reikia tartis su rusija arba nieko nedaryti ir laukti. Plius kiekvienas, kas patenka į valdžią, susiduria su tikra galia – stambiu verslu ir žiauriai sunkia geopolitine situacija. Ir sienų negali uždaryti taip greitai, nes tave emociškai suvalgys verslai per medijas ir propagandą, ir bijai chaoso. Ir ta baimė suprantama. O neuždarydami sienų mes maitinam agresorių ir leidžiam žmonėms suprasti – chebra, viekas gerai, karas kaip ir vyksta, bet prekyba juda toliau. Todėl kritikuodami matijošaitį mes turim ir valdantiesiems pasakyti „Draugai, o jūs ka? Gal rimčiau jau pradedam kovoti?“ Taip pat ir su gynyba ir pagalba Ukrainai. Per du metus mūsų valdantieji galėjo bent susitart su Lenkija, kad tie praleistų savanorius ir pagalbą į Ukrainą be jokių pasityčiojimų ir ilgų biurokratinių procedūrų ant sienos.

Todėl iš esmės nesvarbūs tie šūkiai. Mes turim daugiau patikimų duomenų – kiekvieno politiko žodžius ir veiksmus, ir iš to galim spręst. Valdantieji daug apsišika, bet daug kur ir labai atsakingai, sąžiningai, be populizmo vykdo sudėtingus dalykus. O Šimonytė yra tas žmogus, kuris potencialiai gali priimti nepatogius teisingus sprendimus, nors kaip visi politikai irgi yra populistė, kad ir 1000000 kartų mažesnė uz Vėgėlę, kalbėkim sąžiningai