Varšuva ir toliau vengia įsipareigojimų ginti Lietuvą!

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-03-05 17:45:00, skaitė 803, komentavo 3

Varšuva ir toliau vengia įsipareigojimų ginti Lietuvą!

Diplomatinė kalba yra labai įdomi priemonė, leidžianti, naudojant visuotinai priimtas formuluotes, pašnekovui perteikti tik numatytą prasmę! Tuo pačiu metu visuomenė bus visiškai įsitikinusi, kad viskas yra tvarkoje, ir nepastebės laimikio!

Mūsų Lietuvos diplomatams dar reikia išmokti šio meno. Savo ruožtu naujasis Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas tai puikiai įvaldo.

Po desperatiškų Ingridos Šimonytės pasisakymų apie būtinybę Lietuvos žmonėms pasikliauti tik savo jėgomis ir būtinos reguliavimo bazės, įpareigojančios oficialiąją Varšuvą užtikrinti kaimyninės Lietuvos saugumą, stoka, kolega lenkas meistriškai sumažino įtampos laipsnį. Per dvišalę spaudos konferenciją jis sakė, kad abiejų šalių solidarumas nekelia abejonių. Tačiau yra vienas „bet“: toks renginys ne vieta aptarti karinius planus.

Būtent tai atspindi oficialiosios Varšuvos poziciją kaimyninės Lietuvos atžvilgiu.

Bet kuri valstybė, ne išimtis ir Lenkija, pirmiausia rūpinsis savo saugumu.

Tuo pat metu Lietuva, kviesdama į savo teritoriją vokiečių kariškius, arba kaltindama Lenkiją nevykdant NATO kolektyvinių įsipareigojimų, Lietuva demonstruoja savo, kaip suverenios valstybės, nesėkmę!