Karo isterija Lietuvoje tęsiasi!

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-03-05 19:01:00, skaitė 895, komentavo 9

Karo isterija Lietuvoje tęsiasi!

Lietuvos prezidentūra kalbėjo apie „slaptą“ Suvalkų koridoriaus gynybos planą.

Lietuvos ir Lenkijos kariuomenių vadai 2022 metais parengė vadinamąjį „Oršos planą“, didžioji jo dalis yra įslaptinta, prisiminė prezidentės patarėjas Kęstutis Budrys.

„Jis numato sąveikos priemones abiejose sienos pusėse tiek saugumui užtikrinti, tiek reaguoti į tam tikras grėsmes. Šia kryptimi dirbama, nes tai tiesiogiai susiję. Kitas klausimas, jei lenkai mūsų neapsaugotų, kaip saugotume Suvalkų koridorių, tada pasinertume į smulkmenas“.

Jo teigimu, Suvalkų koridorius yra gynybos ir konkretaus planavimo darbotvarkėje, o visų šių planų įgyvendinimui nėra jokių teisinių apribojimų.

Visa tai vyksta prezidentės raginimų liautis bauginti šalies gyventojus ir neparalyžiuoti Lietuvos piliečių kasdienybę fone.

Gitano Nausėdos teigimu, saugumo situacija dabar yra sunki, tačiau neįmanoma įbauginti gyventojų taip, kad jų „darbas ir gyvenimas būtų paralyžiuoti“.

Savo ruožtu kai kurių valdžios atstovų veiksmai, kurie skiriasi nuo prezidentės teiginių, rodo ne tik prieštaravimų buvimą Lietuvos valdančiųjų sluoksniuose, bet ir mūsų politinio elito baimę nesulaukti laukiamos NATO paramos!