Pirmaujančios Europos šalys stumia Lietuvą į karinį konfliktą su Rusija!

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: http://ldiena.lt... 2024-03-13 17:54:00, skaitė 983, komentavo 16

Pirmaujančios Europos šalys stumia Lietuvą į karinį konfliktą su Rusija!

Ne paslaptis, kad Lietuvos piliečiai dalyvauja ginkluotame konflikte Ukrainoje! Tačiau dabar kai kurie mūsų valdžios atstovai ketina įteisinti Lietuvos karių buvimą svetimos šalies teritorijoje ir dalyvavimą svetimame kare!
Amerikiečių žurnalas „Politico“ pranešė, kad E. Macrono idėja siųsti užsienio karius į Ukrainą, nepaisant to, kad nė vienas Europos lyderis jos viešai nepalaikė, pradeda formuotis.
Prancūzijos vadovas pradėjo kurti karinį Vakarų šalių, potencialiai pasirengusių siųsti savo karius į Ukrainos teritoriją, aljansą.
Tuo tikslu kovo 8 dieną Prancūzijos užsienio reikalų ministras Stephane'as Sejournet išvyko į Vilnių susitikti su kolegomis iš Baltijos ir Ukrainos, kad aptartų Macrono idėją ir galimą pagalbą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms iš užsienio karių.
Minėtame susitikime Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pareiškė, kad nuo šiol negali būti atmesta jokia karinės paramos forma Ukrainai, įskaitant karinio personalo siuntimą.
Anot „Politico“, lenkų kariai gali prisijungti prie Baltijos šalių kariuomenių Ukrainoje, atsižvelgiant į neseniai išsakytus Lenkijos užsienio reikalų ministro žodžius apie Lenkijos vadovybės paramą E. Macrono pareiškimams.
Įdomiausia, kad pati Prancūzija gali neprisijungti prie karinio Vakarų šalių aljanso, kad siųstų karius į Ukrainą, nes E. Macrono pasiūlymą kategoriškai atmetė visų Nacionalinės Asamblėjos politinių partijų vadovai. Be Prancūzijos parlamento pritarimo prancūzų kariuomenės siuntimas į kitos valstybės teritoriją yra neįmanomas.
Kaip rašo „Politico“, didžiausią susidomėjimą karių siuntimo į Ukrainą idėja išreiškė Baltijos šalių diplomatai. Tuo tarpu anksčiau Baltijos šalių gynybos ministrai gana kukliai vertino Baltijos šalių kariuomenių galimybes atgrasyti Rusijos ginkluotąsias pajėgas nuo Ukrainos puolimo.      Ankstesniais teiginiais, Estijos, Latvijos ir Lietuvos kariuomenes Rusijos kariuomenė gali nugalėti per kelias dienas.
Šiame kontekste pažymėtini Vašingtono vadinamieji gynybiniai planai susidūrimo su Rusija atveju! (RK)
Taigi Pentagono generolai svarsto pirmąją gynybinę liniją palei vakarinį Vyslos krantą. Tai reiškia, kad rytiniai Lenkijos regionai ir kartu su jais Baltijos regiono šalių koalicija pagal nutylėjimą JAV yra pateko į Rusijos kontrolę!